abonneren

Company of Heroes - Tales of Valor

Tales of Valor is de nieuwste, standalone uitbreiding voor de succesvolle WWII RTS-game Company of Heroes. Er zijn tientallen games op de markt die over de Tweede Wereldoorlog gaan. Wij zijn benieuwd of Company of Heroes: Tales of Valor (CoH:ToV) zich kan onderscheiden van de rest.

Strategie en Tactiek

Net als bij andere RTS-games moet je ook in CoH:ToV allerlei bronnen goed beheren om manschappen, wapens en voertuigen aan te schaffen. Bij CoH:ToV heb je de bronnen Mankracht, die toeneemt wanneer je strategische punten verovert, Munitie, waarmee je wapens kunt kopen en verbeteren, en Brandstof, waarmee je legervoertuigen kunt bouwen. Als bevelhebber moet je 'bronnenpunten' veroveren en veiligstellen. Tot zover biedt CoH:ToV niks nieuws onder de zon. Wel nieuw is het Direct Fire-systeem. Met dit systeem kun je op het niveau van een individuele soldaat precies bepalen waar hij op richt, zodat je tactisch de plek kan selecteren waar een vijandige soldaat of voertuig wordt geraakt.

Don't mention the war

In de singleplayer-campagne doorloop je drie verhaallijnen. In de campagne Tiger Ace kruip je in de huid van een Duitse tankcommandant en ga je de strijd aan met de Britten. In Causeway ben je de leider van een Amerikaanse paratrooper-eenheid en moet je een landbrug veroveren. Tenslotte speel je in de campagne Falaise Pocket de aanvoerder van een Wehrmachtdivisie en moet je jouw soldaten veilig uit een omsingelde stad zien te krijgen. Als je alles uit de game wilt halen, moet je er geen probleem mee hebben dat je ook Nazi's speelt. Jammer is dat de drie campagnes maar uit drie verschillende missies bestaan. Je hebt dus maar negen levels om te spelen. Dit is voor een spel van €35 wel erg weinig.

Oorlogje spelen

In de multiplayer-modus zijn een aantal nieuwe voertuigen aan de game toegevoegd, zoals de amfibische Schwimmwagen, de Kangeroo Carrier en M18 Hellcat-tank. Tevens zijn er drie nieuwe gamemodi; Operation Stonewall, waar je een dorp moet verdedigen tegen een invasie, Operation Assault, waarbij je een aanval doet om door de vijandige linies heen te breken, en Operation Panzerkrieg, waar je een arcade-achtig tankgevecht aangaat. Bij elke operatie moet je slim de vaardigheden van je manschappen toepassen en goed samenwerken. Gewoon je manschappen richting de vijand sturen en ze het zelf laten uitzoeken, zal niet de overwinning brengen.

Beeld en Geluid

Zoals we van ontwikkelaar Relic gewend zijn, is het beeld en geluid in CoH:ToV prima. De engine wordt door Relic nog niet ten volle benut omdat de huidige hardware nog niet krachtig genoeg is, en toch zien de soldaten, voertuigen, explosies en omgevingen er al zeer realistisch uit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tactisch
  • Direct Fire-systeem
  • beeld en geluid mooi
  • weinig nieuws onder de zon
  • maar 9 nieuwe missies
De campagne is intens en historisch accuraat maar met maar drie campagnes met ieder drie missies veel te kort. Gelukkig maakt de multiplayermodus veel goed. Eenheden hebben verschillende vaardigheden en je moet echt goed samenwerken met je teamleden om een kans te maken de strijd te winnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie