abonneren

Communicatie nieuwe Xbox Live via Skype

Gamers zullen waarschijnlijk op de nieuwe Xbox straks onderling gaan communiceren via Skype. De nieuwe versie van deze gameconsole wordt eind 2013 verwacht.

Na MSN moet ook de gamer er aan geloven tijdens het spelen via Xbox Live. Skype wordt waarschijnlijk door Microsoft ingezet als voice-chatprogramma voor de nieuwe Xbox.

In 2011 werd Skype overgenomen door Microsoft tegen de prijs van 8,5 miljard dollar. De softwaregigant is daarna begonnen met het vervangen van Windows Live Messenger door Skype. Dat valt direct op als je Windows 8 voor het eerst verkent. In dit nieuwe besturingssysteem is Skype na installatie direct te vinden in het startscherm, terwijl Live Messenger ontbreekt. Microsoft beveelt zijn Live Messenger gebruikers aan om voortaan Skype te gebruiken.

Nu lijkt het erop dat Microsoft het Skype-platform ook zal gebruiken voor de voicechats via Xbox Live. Gezien het bovenstaande zou dit een logische zet zijn van de Windowsgigant. Onlangs verscheen een vacature voor een ontwerper van gebruikersinterfaces voor de volgende Xbox generatie. Als locatie van deze vacature werd het kantoor van Skype genoemd in het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast zegt de website ComputerAndVideoGames.com (CVG) te hebben gesproken met een bron die kennis heeft van de plannen met Skype. Deze bron zegt dat Microsoft al zijn communicatietechnologie zal concentreren rond het Skype platform. Dit betekent volgens deze bron dat Skype straks de standaard chatservice wordt op de nieuwe Xbox spelcomputer, pc's en tablets (die met Windows werken, red.). Hij voegt hieraan toe we in de nieuwe Xbox Live asynchrone voice- en videoberichten zullen gaan zien. Dit laatste wordt verder niet uitgelegd en blijft jammer genoeg nogal vaag.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, Xbox Live

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord