abonneren

Cinema Empire

Je kan het je zo gek niet bedenken of er bestaat een tycoon voor. We konden al pretparken, vliegvelden, dierentuinen, restaurants, treinen en zelfs gevangenissen bouwen en met Cinema Empire komen daar nu ook bioscopen bij. In dit nieuwe spel voor op de PC is het de bedoeling dat je een eigen imperium van bioscopen bouwt en op deze manier de grootste keten van het land wordt.
Dit is natuurlijk niet altijd even simpel want er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wil je een machtige filmbaas worden.

Campaign vs Continu

Het spel is in de Campaign- en Continumodus te spelen. In de campaignmodus zijn er verschillende doelen die behaald moeten worden wil je verder komen. Aan het begin van het spel erf je een bioscoop van je grootvader en moet je 2500 bezoekers naar je filmzaal zien te trekken. Om verder te komen moet je o.a. 3000 dollar omzet uit snacks binnenhalen of uitbreiden naar een tweede zaal. De opdrachten zijn in diverse moeilijkheidsgraden te spelen waardoor je het voor jezelf makkelijk of moeilijk kan maken. In de continu modus begin je met 100000 dollar en kan je je eigen strategie bepalen. Je kan er dus voor kiezen om één bioscoop volledig uit te breiden of om te investeren in een tweede bioscoop. Let echter wel op de centen want deze zijn zo op.

Spendeer en verdien

Om je bioscoop draaiende te houden is het uiteraard handig om films te hebben. Deze draaien niet vanzelf maar moeten worden ingekocht. Bij de film shop kunnen verschillende type films gehuurd worden. Echte kaskrakers kosten behoorlijk wat centen maar lokken veel bezoekers naar je tent. Een andere manier om bezoekers nieuwsgierig te maken naar je bioscoop is het inzetten van marketing acties. Zo kun je bijvoorbeeld een tv commercial inzetten of advertenties in een dagbladen. Veel geld kan worden verdiend door het aantrekken van adverteerders. Deze bedrijven,met verdacht bekende namen als Guugle, DaimlerCrystal en Volksauto, bieden veel geld aan voor het verschijnen tijdens de commercial breaks. Heb je binnen een bepaalde tijd de afgesproken bezoekers binnengehad, dan loopt je bankrekening vol. Is dit niet het geval dan betaal je ook een dikke boete. Alle inkomsten en uitgaven zijn bij te houden in het statistieken venster. Hier kan o.a. worden bekeken welke films het beste lopen, en in welke week je de meeste winst heb behaald.

Hamburgers kopen

Met films alleen ben je er nog niet, je bezoekers willen ook lekkere snacks tijdens het kijken. Daarom moet je bij de foodshop de nodige hamburgers, ijsjes, popcorn en drinken inkopen. Heb je een goedlopende bios, dan is deze voorraad zo op. En zonder popcorn willen de bezoekers de film natuurlijk niet meer zien, dus moet je er voor zorgen dat deze voorraad altijd op peil is. Om de verkoop van de snacks te stimuleren kan je o.a. een hamburgermachine, een speciale kassa of een barkruk kopen.

Is this as good as it gets?

De makers van Cinema Empire hebben wel de nodige humor gebruikt bij het bedenken van de filmnamen. Namen als 'Charlie and the gingerbread factory', 'Curse of the Carribean', 'The Matrices' en 'Is this as good as it gets' komen je toch wel heel erg bekend voor. In de filmbeschrijving wordt beschreven waar het verhaal over gaat. Deze is precies hetzelfde als de reallife film maar ook de namen van de acteurs zijn verbouwd. Zo nemen o.a. Skeleton Johanson, Sandra Bulldog en Kanu Reeves de hoofdrol in verschillende films in.

Van megafoon naar Dolby surround

Net als alle ondernemers begin je klein. Voor het geluid tijdens de film gebruik je je grootmoeders megafoon en een mini scherm van je oom. Uitbreiden naar o.a. een betere projector, kwaliteitsgeluid en meerdere stoelen kost veel geld maar is de moeite waard. Je bioscoop zal meer mensen aantrekken waardoor je verder kan uitbreiden. Heb je even geen geld bij de hand? Geen probleem, net als in de werkelijkheid heb je binnen een handomdraai een lening van een ton afgesloten. Maar vergeet niet, bij een lening hoort ook grote rente, dus denk goed na voordat je dit besluit neemt.

Simpele graphics

Verwacht van Cinema Empire geen geweldige graphics. Het beeld is zeer statisch en is gemaakt in comic book stijl. Wat mist is de functie om rond te lopen in de bioscoop. Er is slechts een klein schermpje onderaan waar je kan zien wat er getoond wordt. Maar verwacht ook hier geen nagemaakte Sandra Bullock die over het scherm huppelt. De films bestaan allemaal uit dezelfde karakters en zien er hetzelfde uit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Grappige filmnamen
  • Mogelijkheid tot uitbreiden meerdere zalen en functies
  • Lage prijs
  • Simpele graphics
  • Geen walk around mogelijkheid in de bioscopen
Cinema Empire is op het eerste gezicht een wat saaie game waar je niet echt van onder de indruk raakt. Grafisch is het niet om over naar huis te schrijven en de functies in het spel zijn minimaal. Toch is het behoorlijk verslavend. Na een uurtje spelen zit je er helemaal in en wil je doorgaan tot je een mini imperium heb opgericht. De filmnamen zijn af en toe lachwekkend en voegen ook zeker iets toe. Voor de sim/tycoon gamers is dit spel een leuke toevoeging op andere tycoons. Ook filmliefhebbers kunnen hier plezier aan kunnen beleven. Voor de prijs hoef je het niet te laten want deze game ligt in de schappen voor slechts € 19,99. Al met al is Cinema Empire een simpele maar grappige budget game voor de liefhebbers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie