abonneren

Chinees spelcomputer-verbod wellicht opgeheven

Er zijn hevige discussies gaande over het spelcomputerverbod in China. Het verbod zou op losse schroeven staan, waardoor er een ontzettend grote nieuwe afzetmarkt zou ontstaan.

China heeft in 2000 gameconsoles verboden. De redden daarvoor was dat games jonge mensen mentaal en lichamelijk zou schaden. Het Ministerie van Cultuur is nu aan het discussiëren met andere departementen of het verbod misschien niet opgeheven moet worden, meldt de staatskrant China Daily. Wie de uitspraken heeft gedaan is niet bekend gemaakt.

Blij

Volgens business-analist Mitsuo Shimizu van Iwai Cosmo Holdings Inc. zou het een enorme markt opengooien voor videospellenmakers. Investeerders staan te springen van blijdschap.

De Chinese console-verbanning is in 2000 ingesteld door zeven ministeries. Alle zeven de ministeries zouden individueel over stag moeten gaan om het verbod daadwerkelijk op te heffen, volgens China Daily. Een zegsvrouw van het Ministerie van Cultuur kon niet direct reageren.

Overleg achter de schermen

Sony zou al flink wat onderzoek hebben gedaan naar de Chinese markt en vindt deze erg veelbelovend, zo zegt woordvoeder Satoshi Fukuoka van Sony. Het bedrijf zou volgens hem constructieve discussies voeren met de Chinese regering, maar wil daar verder niets over kwijt.

Spelcomputers zijn wel verkrijgbaar in China op de zwarte markt. Verder zijn pc’s, smartphones en computers met aanraakschermen wel gewoon legaal. Aangezien daarop ook spellen gespeeld kunnen worden is het spelcomputerverbod ietwat vreemd te noemen.

De koersen van Sony en Nintendo zijn omhoog gegaan in Japan. Sony’s koers ging 9,1 procent omhoog en Nintendo’s koers steeg met 3,4 procent. Dat is de hoogste notering sinds 7 december 2012.

Bron: Bloomberg

 

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Verbod, games, Spelcomputers