abonneren

Call of Juarez 2 - Bound in Blood

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een pure Spaghetti-western. Oude pistolen, kanonnen en bajonetten op de geweren. Wie van first person shooters houdt én van een onvervalste western-sfeer, zal zeer gelukkig worden van Call of Juarez 2.

Het spel begint met een openingsfilm waarbij de twee broers, Ray en Thomas tegenover elkaar staan. Ze hebben een geweer op elkaar gericht. Al snel is duidelijk dat er veel is misgegaan. Na het filmpje gaat het spel terug in de tijd. Ray bevindt zich tegenover soldaten van de Union. Hij hoort dat zijn broer, Thomas, in de problemen zit en besluit hem te redden. Nadat Ray samen met zijn broer de linie hebben veilig gesteld, moeten ze van hun kolonel vertrekken richting Atlanta. Echter, hun familie is nog in gevaar. En dat is reden genoeg voor de broers om te deserteren. Een actie die niet alleen tevergeefs is, maar ook onverstandig.

Hier en daar geschaafd


We hebben al eerder de preview bekeken van Call of Juarez 2. Die beloofde al veel goeds, al was het wel duidelijk dat er hier en daar nog wat geschaafd moest worden. Het geluid liet te wensen over en de effecten op water, waren zeker niet om over naar huis te schrijven. Ook bleek de Chrome-engine niet altijd even stabiel. Bij een preview is dat al snel vergeven.
De officiële versie is op nagenoeg alle vlakken verbeterd. De engine is erg snel en bijzonder stabiel. We ondervinden nooit hikjes terwijl het grafisch allemaal prima oogt. Zo is het water detailrijk. Echter, echt natuurlijk stroomt het nog niet. De omgevingen en karakters zien er iets beter uit dan bij de preview. Het niet allemaal top-notch, maar daardoor draait het spel wel lekker vlot. Ook op een gemiddelde game-pc prima te spelen. Op ons testsysteem: een QX9770 op 4,1 GHz, 4GB Adata ddr3-1600X V2.0-geheugen, Gigabyte GTX 285 2GB en twee Western Digital Raptor in Raid-0 is het perfect te spelen op Full HD met alle detail op maximaal.
Helaas is het geluid nog altijd erg slecht. Stemmen hebben overduidelijk een lage bitrate en geweerschoten klinken blikkerig. Tevens zijn de surroundeffecten niet om over naar huis te schrijven. Jammer, want daardoor raken we toch minder in het spel. En dat terwijl het verhaal de speler juist helemaal meetrekt.

Tijdsbesef


Een goede shooter is altijd te kort. Echter, COJ is wel heel kort. Na ongeveer zeven uur zijn we door het spel heen. We moeten toegeven dat we het spel in easy hebben gespeeld, dus wellicht is het in hard iets langer, maar de single player is kort.
Daar is wel iets aan te doen door het spel op twee manieren te spelen: één keer met Ray en nog een keer met Thomas. Het is namelijk mogelijk bij bijna elke missie te kiezen voor Ray of Thomas. Beide broers hebben hun eigen voordelen. Echter, het verhaal blijft hetzelfde en het is nog maar de vraag of het zoveel verschil brengt in de beleving van het spel.
Gelukkig kent COJ ook de mogelijkheid online te gaan. Daar bestaat de mogelijkheid te kiezen tussen drie interessante en goed uitgewerkte modi: de ouderwetse – maar altijd leuke – deathmatch, Manhunt en Wild West Legends. In Manhunt wisselen teams elkaar af om ‘bad guys’ te pakken. In Wild West Legends is het de bedoeling het andere team ervan te weerhouden objectives te behalen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Leuk verhaal
  • Goed Western-gevoel
  • Mooie omgevingen
  • Slecht geluid
  • Grafisch achterhaald
Een prima verhaal met veel diepgang, goed uitgewerkte karakters en een prima Western-gevoel. Call of Juarez 2 biedt de liefhebber zonder twijfel veel speelplezier. Jammer genoeg is er ook een keerzijde. Het geluid in het spel is slecht en ook op grafisch gebied mag er nog hard gewerkt worden. De textures zijn plat en het detailniveau is wisselend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord