abonneren

Call of Duty - World at War

Zit Modern Warfare je nog vers in het geheugen en ben je benieuwd naar de opvolger van dit fantastische spel? Wacht maar even met rennen naar de winkel; World at War is namelijk niet voor iedereen het rennen waard.

We maken het zelden mee dat een spel op de dag van de release een patch van 318 MB mee krijgt. En de patch was noodzakelijk, zo blijkt bij het testen, want de renderfouten druipen van het scherm af. Geen juiste sli-ondersteuning zo blijkt. Al hebben we voor het ontdekken van de patch de nieuwe nVidia videokaart drivers vervloekt én de overklok regelmatig nagekeken. Gelukkig is na het installeren van deze megapatch alles in orde. Echter, we vinden het bijzonder slordig werk van studio Treyarch.

World at War speelt in de Tweede Wereldoorlog. Je begint in Japan, maar komt ook in Rusland en Duitsland terecht. Dat is iets nieuws in deze serie en we moeten toegeven: het is een welkome afwisseling, want eeuwig door de jungle struinen, gaat vervelen, al zijn de omgevingen adembenemend. Het tempo van World at War is hoog. Er is absoluut geen tijd voor verslapping van de concentratie. Dat is geen minpunt, maar we lopen regelmatig tegen slordigheidsfoutjes aan. Zo is het niet mogelijk tussen twee collega's door te rennen en is zelfs de kleinste kiezel een te groot obstakel voor onze volwassen soldaat. Dat is niet alleen irritant, maar ook dodelijk als er een granaat op je afkomt. Wellicht dat een volgende patch dit probleem tackelt.
Afgezien van deze puntjes is het spel zeker niet slecht. Zoals vermeld gebeurt er veel, is het grafisch gezien een pareltje - het betreft dezelfde fantastische engine als van Modern Warfare - en zijn de omgevingen afwisselend.

Waarom zijn we dan niet aan het jubelen van enthousiasme? We zullen heel eerlijk zijn: we kunnen er de vinger niet op leggen, maar het spel pakt gewoon niet. Wellicht is het de sfeer die niet echt overkomt, is het het WO-II genre dat we zat zijn, of zijn het de slordigheden die maar op blijven stapelen als we verder komen in het spel. Feit is: er zijn betere shooters.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prachtige afwisselende omgevingen
  • hoog tempo
  • veel actie
  • wéér een WOII-shooter
  • pakt niet
  • veel slordigheidsfoutjes
Call of Duty - World at War heeft ons niet gepakt. Slecht is het spel niet, maar het wordt wel geplaagd door slordigheidsfoutjes. Zo blijkt ook uit de patch van 318 MB op de dag van de release. Jammer!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: