abonneren

Call of Duty: Modern Warfare 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Modern Warfare 3 is een van dé games van 2011. De immens populaire first person shooter laat het verhaal van deel één en twee doorlopen in drie. Kortom: Soap, Price en Makarov zijn weer van de partij. Net als een paar nieuwelingen die je gaan bijstaan in deze afsluiter van de serie.

Infinity Ward heeft voor deel drie uiteraard het onderste uit de kan gehaald. Dat kan ook niet anders, want de concurrentie is dit jaar bikkelhard. Kijk maar naar Battlefield dat de grenzen van online gaming heeft verlegd. Met 64 personen online is niet niets!
 

Oude graphics

Heeft DICE met zijn Frostbite 2-engine het spel grafisch behoorlijk bijgeschaafd, Infinity Ward heeft eigenlijk niets gedaan om het spel beter te laten ogen. Het ziet er precies hetzelfde uit als deel twee en wellicht zelfs identiek aan deel één.

Dat vinden we toch jammer. Het heeft echter ook voordelen, want het spel draait voortreffelijk. Ook op oudere systemen. Wie het nieuwste van het nieuwste heeft aangeschaft om in volle glorie direct-X 11 spellen te kunnen spelen, heeft voor Modern Warfare een nutteloze investering gedaan. Het spel is gewoon direct-X 9 en is totaal niet zwaar.

 

Alleen

Hoewel steeds meer spellen zich richten op online gaming, heeft Modern Warfare altijd een goede single player gehad. Het verhaal is degelijk, de np's zijn goed en de AI ook. Daarbij komt dat de afwisseling in de single player van Modern Warfare altijd erg goed was. Er was genoeg actie op straat, in de lucht, onder water en in voertuigen.

Dat is bij deel drie gelukkig niet anders. En is wederom voor de nodige 'over the top' actie gezorgd. Je hebt weer de mooiste wapens om te snipen, te bombarderen of muren mee te verdampen. Ook is de afwisseling tussen lucht, water en land goed. Dat is echt perfect geregeld bij Modern Warfare. Iets dat bijvoorbeeld Battlefield miste.

Wel jammer is dat de single player erg kort is. Wij hebben hem in 5,5 uur uitgespeeld. En dat terwijl de vorige delen toch wel acht tot tien uur duurden. Kortom: de pret is maar kort en wie alleen in zijn eentje speelt is duur uit bij Modern Warfare 3.

 

Met z'n allen

Hier gaat het naar ons idee een beetje mis met het nieuwe deel van infinity Ward. Is MW3 een slechte game online? Nee, dat zeggen we ook weer niet. Wij vinden echter de maps aan de kleine kant. Dat zorgt ervoor dat schuilen erg lastig is. Dat in combinatie met bikkelharde concurrentie maakt de online beleving frustrerend voor beginners.

Toch merk je dat ze een poging hebben gedaan de online beleving beter te maken. Er zijn nieuwe modi bijgekomen, al blijft het meer van hetzelfde. Grofweg bestaat het uit Capture the Flag, Domination, Search and Destroy, Deathmatch en Headquarters. Al dan niet in teams.

Nieuw is de Kill Confirmed modus waarbij je de dog-tag van de tegenstander moet verzamelen om punten te krijgen. Het gaat dan dus niet alleen om het neerschieten, maar ook om de dog-tag. Een extra uitdaging. Vooral voor snipers.

 

 

DRM beleid

Om Modern Warfare 3 te installeren, heb je steam nodig. Invullen van de serial-code is voldoende om de installatie te starten. Het spel - de campagne - is in offline modus speelbaar. Multiplayer gaat uiteraard alleen als je online bent. 

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Leuke single player
  • Loopt goed
  • Veel te korte single player
  • Online kleine maps
  • Grafisch achterhaald
MW3 schittert in vergelijking met de concurrentie weer in de single player. Al is deze wel veel te kort. De multi-player is goed, maar kan wel wat beter. De maps vinden we te klein om lekker rond te rennen. Ook zijn we van mening dat het spel grafisch beter kan. De engine is niet opgelapt en eigenlijk niet meer van deze tijd. Dat doet de concurrentie gewoonweg beter.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Games

Tags: