abonneren

Call of Duty: Black Ops

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Eén keer per jaar komt er een nieuwe Call of Duty-game. Dit jaar was het aan ontwikkelaar Treyarch om met een deel komen. De Tweede Wereldoorlog wordt nu eindelijk achter ons gelaten. Maar kan Treyarchs variant tippen aan Infinity Wards zeer succesvolle Modern Warfare 2?

Call of Duty: Black Ops speelt zich af in de Koude Oorlog. Je speelt de Amerikaan Alex Mason, die in een achterkamertje gevangen gehouden wordt door een stel onbekende mannen. Ze willen weten wat een bepaalde getallenreeks betekent en schuwen daarbij middelen als elektrische schokken en serums niet. Tijdens de flashbacks die de martelingen oproepen, kom je als speler in actie.

Het verhaal begint direct bij een ontsnapping uit een gevangenenkamp, wat meteen de juiste sfeer zet: chaos, verwarring en heel veel kogels. Echter, op de een of andere manier mist Treyarch de kunde en finesse om spanning en emotie over te brengen. Infinity Ward – verantwoordelijk voor de Modern Warfare-games – doet dat beter. Veel scènes komen overeen met delen uit het verhaal van Modern Warfare 2. Toch weet het verhaal van Black Ops minder te boeien.Lichte hikjes

Het verhaal van Black Ops is rommelig, maar er is één duidelijk element: Nova 6, het chemische wapen dat de Duitsers aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wilden inzetten. Het is de bedoeling dit wapen te vernietigen zodat geen enkele grootmacht dit in handen krijgt. Dit gaat natuurlijk niet zonder een vuurgevechtje hier en daar. Bij het spelen op de pc wordt het duidelijk dat we met een consoleport te maken hebben. Het spel is iets instabiel en laat lichte hikjes zien. Het is niet heel vervelend en het staat niet in de weg van de verder uitstekende gameplay, maar het valt wel op. Ons testsysteem, bestaande uit een Core i7 920- (overgeklokt tot 4 GHz) processor, 6 GB ramgeheugen en een Nvidia GTX 480 grafische kaart, voldoet ruim aan de systeemeisen van de game, dus daar mag het niet aan liggen.Goede missies

Black Ops bevat hele leuke missies in de campagnemodus. Treyarch heeft duidelijk geleerd van hun 'collega’s' bij Infinity Ward. De afwisseling is goed, de omgevingen zijn boeiend en afwisselend, de tegenstanders denken na en de omgeving geeft altijd genoeg schuilmogelijkheden. Ook is er een goede suspense geïmplementeerd door je het gevoel te geven dat een missie net niet gehaald wordt terwijl je op het laatste moment toch nog gered wordt.

Natuurlijk is er meer dan alleen een campagnemodus. Black Ops is voor het grootste deel gericht op online mulitplayer. De online gevechten zijn beter geregeld dan in Modern Warfare 2. De levels zijn leuk, er zijn ruim voldoende speelmodi en er zijn genoeg stabiele servers. Ook zijn de wapens en respawnpunten beter gebalanceerd ten opzichte van Modern Warfare 2.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede multiplayer
  • goede missies en level opbouw
  • duidelijke consoleport
  • verhaal overtuigt minder
Aan de ene kant vinden we de port van de console naar pc matig uitgevoerd: veel bugs en duidelijke DirectX 9 graphics. Aan de andere kant is de online ervaring ten opzichte van Modern Warfare 2 beter. Het verhaal van de singleplayercampagne is minder interessant dan zijn voorganger, maar de gameplay is wel uitstekend en vooral op multiplayer gebied zal deze titel uitblinken.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags: