abonneren

Borderlands

Na drie delen Brothers in Arms verruilt ontwikkelaar Gearbox Software het Tweede Wereldoorlog-decor voor sciencefictionactie op de fictieve planeet Pandora.

Borderlands is een met uitstel geplaagde titel. Wat dat betreft beginnen er steeds meer smetjes op het blazoen van spellenmaker Gearbox Software te komen. Zijn laatste wapenfeit, Brothers In Arms: Hell's Highway, viel met name door het lichte horrortintje niet bij iedereen in goede aarde. En ook die titel werd keer op keer uitgesteld. Het eveneens verlate Borderlands wisselde halverwege productie van grafische stijl en verdeelde de achterban opnieuw in twee kampen.

Volwassen Comic

Welnu, het spel ligt in de winkel en de opvallende, volwassen comicstijl pakt wat ons betreft goed uit. De game heeft een duidelijk eigen smoelwerk en de dikke lijntjes passen bij het ruige sciencefictionuniversum dat Gearbox tot leven heeft gewekt. Overigens is planeet Pandora, waar je als gun-for-hire diverse queesten aanneemt, wel wat leeg en kaal, zeker in vergelijking met een titel als Fallout 3. Borderlands is dan ook een rpg-shooter met een zware nadruk op die laatste.

1 Miljoen Wapens?

Als gelukzoeker dien je je staande te houden te midden van agressief geboefte, hongerige flora en fauna en rivaliserende bandietenbendes. Je kiest een van de vier personages en gaat op avontuur. De vier personages kun je typeren als de Tank, de Hunter, de Soldier en de Sirene (stealth). Het spel biedt ruim 30 uitgebreide hoofdmissies en meer dan 125 submissies. Daarbij kun je zelf bepalen wanneer je welke missie kiest en uitvoert. Het bijzonderste stokpaardje van Borderlands is de mogelijkheid om de gigantische hoeveelheid aanwezige wapens te modden. In theorie betekent dit dat je meer dan een miljoen verschillende soorten schietijzers kunt samenstellen. Zo kun je elektriciteitskogels afschieten, een minivlammenwerper maken of je geweer aanvullen met vizieren, dempers, snelherladers, grotere munitiemagazijnen en ga zo maar door. Al spelende vergaar je tevens sterkere wapens en door ook jezelf te upgraden, verleng je je levensbalkje of vergaar je een beter schild. Daarnaast kun je heerlijk plunderen, hetgeen erg aan Diablo doet denken.

Alleen of met meerderen

In singleplayer heeft het spel een desolate ondertoon, maar Borderlands is ook in zijn geheel met vier spelers coöperatief te spelen. Het mooie is dat je niet per se hetzelfde niveau dient te hebben als de andere ingelogde spelers. Als jij dus als beginner met level 6 even wil aanhaken met wat meer ervaren gamers van level 20, dan kan dat. Daarnaast kent elk stadje dat je tegenkomt een co-op arena waar spelers, gewoon voor de lol, het tegen elkaar op kunnen nemen in één-tegen-één, twee-tegen-twee of drie-tegen-ééngevechten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • heel veel verschillende wapens
  • level geen barrière voor samenspel
  • kale speelomgeving
Borderlands is met name een aanrader voor mensen die nog steeds met weemoed terugdenken aan het geflopte Hellgate: London. Spelers die een Fallout 3-ervaring verwachten, komen bedrogen uit. Meer shooter dan rpg dus, maar wel een vermakelijke combinatie met idem dito grafische stijl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie