abonneren

Bone: out from Boneville

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Adventuregames zijn weer helemaal terug. Behalve de succescolle Sam & Max serie en Runaway is er nu ook Bone. Bone is gebaseerd op de succesvolle strip van Jeff Smith en vertelt het verhaal van Fone Bone en zijn twee neven Phoney Bone en Smiley Bone.

Het verhaal

Phoncible P. Bone (ook wel bekend als Phoney Bone) is weer eens uit Boneville verdreven. Deze keer door een incident tijdens de verkiezingen voor burgemeester van Boneville. Gelukkig weet Phoney Bone met behulp van zijn twee neven Fone en Smiley te ontsnappen aan de boze inwoners van Boneville. Ze verdwalen echter in een reusachtige woestijn. Na een aanval van een zwerm sprinkhanen, waardoor de neven de bergen in rennen, raken ze elkaar uit het oog.

Je begint het spel als Fone Bone en je eerste taak is het vinden van je twee neven. Hiervoor moet je met de verschillende figureren praten die je tegenkomt op je zoektocht, zoals een rode draak, baby possums, domme ratwezens, een pratend insect en natuurlijk de mooie Thorn. Er komt ook nog wat denkwerk bij kijken in de vorm van een aantal puzzels die je moet oplossen om verder te komen. Deze zijn niet al te moeilijk en de meeste zijn door logisch nadenken op te lossen. In het spel speel je zowel Fone Bone als Phoney Bone. De simpele ziel Smiley Bone is in deze eerste aflevering niet te spelen.

De handleiding bij het spel is in het Nederlands, maar alle teksten in het spel - zowel geschreven als gesproken - zijn in het Engels. Hierdoor is het spel te moeilijk voor de hele kleine kinderen, maar kinderen vanaf 11 jaar kunnen de teksten - die niet al te ingewikkeld zijn - wel begrijpen.

Graphics en Geluid

De simpele, maar schattige, tekeningen in de strip zijn goed vertaald naar de digitale wereld. De graphics zien er goed uit en ondanks dat ze wat simpel aandoen, komen de verschillende karakters en emoties van alle figuren goed over. De muziek en de geluidseffecten passen goed bij de naïve en sprookjesachtige wereld van Bone, waardoor je als speler snel in het verhaal zit. Ook de stemmen van de acteurs passen perfect bij de karakters. Ze zijn leuk en grappig ingesproken, waardoor de strip echt tot leven komt.

Speelduur

De wereld van Bone is zo leuk en vrolijk dat je er als speler graag langer wil blijven. Helaas is dat in dit eerste deel niet mogelijk. Om Bone: Out from Boneville uit te spelen, heb je ongeveer drie uur nodig. Dat is erg weinig voor een spel dat 20 euro kost. Zelfs kinderen - waar het spel voor bedoeld is - zullen niet veel langer nodig hebben om het uit te spelen. Hopelijk duren de opvolgende delen in deze reeks wat langer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geschikt voor kinderen
  • Schattige wereld
  • Verhaal zonder geweld
  • Engelstalig daardoor niet geschikt voor kleine kinderen
  • Erg kort
Bone: Out from Boneville is een schattig spel vol met raadsels en grappige figuren. Hou je van avontuur met een beetje denkwerk, dan is Bone zeker geen miskoop. Jammer alleen dat het zo kort duurt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: