abonneren

Bloodbowl

Bloodbowl is gebaseerd op het gelijknamige miniaturenspel van Games Workshop. Het is een bloeddorstige fantasy variant van American Football waarin teams bestaande uit allerlei creaturen elkaar te lijf gaan.

Bordspel simulatie

Bloodbowl is een trouwe simulatie is van het 'bordspel' en is gebaseerd op de 5.0-regelset. Zoals gezegd is Bloodbowl een bloederige fantasyvariant van American Football met hier en daar totaal andere regels. Er zijn verschillende teams bestaande uit verschillende rassen, waaronder Elven, Dwergen, Orks, Skavens (ratachtigen), Lizardmen, en natuurlijk ook mensen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk touchdowns te maken, terwijl je je tegenstanders met de grond gelijkmaakt.

Turnbased en Realtime

Bloodbowl is zowel turnbased als realtime te spelen. In de turn-based variant kun je echt strategische beslissingen nemen gebaseerd op de eigenschappen van je spelers, mits je de spelregels kent. De realtime variant is meer een chaotische bende, wat niet meer is dan een leuke afwisseling, maar tactische beslissingen zijn daar minder belangrijk. Ook vallen een hoop eigenschappen van spelers in het water in de realtime modus. Zo merk je in realtime niet dat een karakter meer vakjes mag lopen tijdens zijn beurt.

Multiplayer

Een welkome aanvulling is de mogelijkheid online te spelen tegen menselijke tegenstanders. Op internet zijn er aardig wat spelers te vinden die mee willen doen aan leagues. Wel is het handig om dan ook goed op de hoogte te zijn van de spelregels. Ook wordt lan-multiplayer en Hot Seat-multiplayer ondersteund. Wel is de interface wat onhandig. Een manco dat helaas voor heel de game geldt.

Hoge drempel

De spelers in je team hebben een heleboel eigenschappen en je moet dan ook goed op de hoogte zijn van de spelregels, wil je het maximale uit je strategie kunnen halen. En daar ligt het probleem. De drempel is namelijk erg hoog als je deze spelregels niet kent. Je zult je echt helemaal in het spel moeten verdiepen. De tutorials zijn daar helaas weinig hulp bij. Er zijn er zes en ze allemaal doorlopen kost bij elkaar zo'n drie kwartier. Daarna weet je als beginneling eigenlijk nog niks.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • trouw aan het oorspronkelijke spel
  • leuk concept
  • hot-seat multiplay
  • hoge drempel voor beginnelingen
  • omslachtige interface
  • zeer matige tutorials
  • realtime modus stelt weinig voor
Bloodbowl een feest van herkenning voor de fans van dit spel en zij zullen er ongetwijfeld veel plezier aan beleven hoewel de omslachtige interface wel een minpuntje is. Voor mensen die het oorspronkelijke spel niet kennen is de drempel eigenlijk te hoog. Als nieuweling zul je je echt in het spel moeten verdiepen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: