abonneren

Blitzkrieg 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Blitzkrieg 2 past als opvolger van Bliztkrieg binnen het uiterst populaire genre van First-person-shooters en real-time-strategy-spellen.

First-person-shooters en real-time-strategy-spellen zijn veruit de populairste genres in de gamesindustrie. Binnen die genres wordt er een niet aflatende stroom games uitgebracht over de Tweede Wereldoorlog. Blitzkrieg bijvoorbeeld, het succesvolle 'epische' rts-spel waarvan nu het tweede deel is verschenen.

Kies uw kant

Net als in het eerste deel kunt u kiezen uit de drie belangrijkste partijen in dit conflict: de Amerikanen, de Russen en de Duitsers. Wij besluiten om voor de verandering eens aan Duitse zijde te vechten.
In Blitzkrieg 2 kunt u vier verschillende campagnes spelen: een Duitse, een Sovjet, een Amerikaanse en een Britse.
Zoals gezegd kiezen wij voor de Duitse campagne en daarbij doet u zo'n beetje alle gebieden aan waar Duitsland gevochten heeft: West-Europa, Oost-Europa en Noord-Afrika. In de Sovjet-campagne vecht u op twee fronten, namelijk aan de ene zijde tegen de Duitsers en aan de andere zijde tegen de Japanners. Omdat Blitzkrieg 2 alleen de eerste vier jaren van de Tweede Wereldoorlog behandelt (anders had het spel een andere naam moeten hebben)­ vecht u in de rol van het Amerikaanse of Britse leger in de Pacific en Noord-Afrika en niet in West-Europa.
Elke campagne bestaat uit een aantal sub-campagnes en die zijn weer onderverdeeld in missies die oplopen in moeilijkheidsgraad. U hoeft niet alle missies met succes te volbrengen om toch de eindmissie te kunnen spelen, maar hoe meer missies u haalt, hoe meer versterkingen u tot uw beschikking krijgt.

Niet bouwen maar vechten

In tegenstelling tot andere rts-games hoeft u in Blitzkrieg 2 geen gebouwen te bouwen en onderhouden. Aan het begin van iedere missie krijgt u een aantal eenheden en eventuele versterkingen waarmee u de missie moet zien te halen. Behalve versterkingen kunt u ook luchtsteun en artillerie aanvragen om bijvoorbeeld ingegraven tegenstanders te bombarderen.
Er is niet echt een maximum aan het aantal en soort versterkingen dat u per missie kunt aanvragen, maar na elke aanvraag moet u een tijdje wachten tot u de volgende versterking kunt oproepen. U moet dus steeds overwegen of u drie tanks nodig hebt of toch liever een eenheid elite-troepen of misschien een bombardement op het vijandelijke hoofdkwartier. En de vijand zit niet stil, dus u kunt niet te lang nadenken.
Elke missie heeft een aantal doelen die u moet verwezenlijken om de missie te halen. Zo moet u bijvoorbeeld een dorp innemen, een vijandelijk hoofdkwartier vernietigen of de controle van een brug overnemen. Na elke missie kunt u eenheden opwaarderen door ze te promoveren. Hoe meer missies de eenheden overleven, hoe beter ze worden.
De eenheden en voertuigen zien er grafisch goed uit en de omgeving is behoorlijk interactief. Alles kan kapot en het is leuk om te zien hoe tanks bomen en barricades omver rijden.
Ook de geluiden van voertuigen en eenheden zijn goed. We zijn verheugd om te horen dat onze eenheden in het Duits onze commando's bevestigen en ook met elkaar in het Duits communiceren.

Conclusie
Blitzkrieg 2 is geen slechte rts-game. Het spel biedt afwisselend missies met een redelijk grote verscheidenheid aan doelen. De introfilmpjes zetten de sfeer van een wereld in oorlog goed neer. Door het ontbreken van 'base-building' komt het spel wel grotendeels neer op het naar voren sturen van eenheden en ze naar vijandelijke linies sturen. De meer dan tachtig missies verdeeld over vier campagnes geven het spel een redelijke levensduur, maar of het zo lang boeiend blijft is de vraag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: