abonneren

Black Mirror III

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het derde deel in de Black Mirror point and click saga gaat door waar het vorige deel gestopt is. De held Darren is er in het vorige deel achter gekomen dat hij een afstammeling is van de beruchte Gordon-clan in het Engelse plaatsje Willow Creek. Deze clan heeft een bloeddorstige maar ook tragische historie.
Het spel begint nadat het kasteel Black Mirror is afgebrand en Darren op vlucht slaat.

Helaas voor Darren wordt hij al snel gearresteerd als hoofdverdachte en in het dorpje wordt hij door velen gezien als een bloeddorstige moordenaar. Om het geheel nog wat vervelender te maken, krijgt Darren ook nog visioenen waarin hij de meest vreselijke moorden pleegt.
 

Gebruiksvriendelijk

Black Mirror III is een traditionele point and click adventure waarbij gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Het spel kent een beperkt hintsysteem en met de spatiebalk kun je alle klikbare punten op het scherm laten zien. Handig hiervan is ook dat als je eenmaal iets bekeken hebt en er klaar mee bent, deze ‘hotspots’ verdwijnen. Dat speelt erg prettig.

Behalve de typische point and click puzzels waarbij spullen verzameld en gecombineerd moeten worden, bevat Black Mirror III ook mini-puzzels, zoals draden goed verbinden in machinerie of de juiste namen plaatsen bij naamloze graven. Na diverse mislukte pogingen verschijnt er een zogenaamde ‘panic-switch’ in beeld. Als je deze gebruikt, wordt de puzzel automatisch opgelost en kun je verder met het verhaal.

Een minpunt is wel dat er vaak geen feedback wordt gegeven als je een item of combinatie gebruikt die niet mogelijk is. Als je iets fout doet, reset de cursor zich simpelweg en gebeurt er verder niks. Dit gebeurt echter ook als je mis klikt. Als je dus met de cursor net mis klikt, kan het dus zijn dat je denkt dat een bepaalde actie niet mogelijk is, terwijl dat niet het geval is. Dat kan voor een hoop verwarring zorgen en onnodig vastlopen.Hetzelfde als…

Grafisch stelt Black Mirror III niet veel voor. De achtergronden zijn weliswaar mooi, maar de animaties zijn aan de houterige kant. De geluidseffecten en stemmen zijn goed genoeg, maar verwacht geen memorabele momenten.

Als je niets van The Black Mirror II weet, word je eigenlijk flink in het diepe gegooid. Er zijn allerlei verwijzingen naar karakters en gebeurtenissen uit het vorige deel en er wordt je niks uitgelegd. Ook niet in een terugblik of samenvatting. Deel 2 spelen is dus eigenlijk verplicht wil je het verhaal helemaal snappen.

Opvallend is overigens dat de gameplay en graphics van Black Mirror II exact gelijk aan die van dit derde deel. Zelfs de ongelukkige feedback bij items gebruiken zit ook in deel II. Er is dus niets verbeterd in die 2 jaar dat Black Mirror III in ontwikkeling is geweest. Men heeft zich alleen op het verhaal gericht met exact dezelfde gameplay en engine. Zonde, want er was zeker ruimte voor verbetering.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Mooie achtergronden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geen innovatie ten opzichte van het vorige deel
  • Houterige animaties
  • Geen feedback bij misklikken
The Black Mirror III is eigenlijk alleen leuk voor mensen die ook het voorgaande deel gespeeld hebben, aangezien het hier een direct vervolg betreft. Heb je deel 2 gespeeld, en vond je dat leuk, dan zul je dit derde – en laatste – deel ook leuk vinden. Echter vinden wij het wel jammer dat qua gameplay en graphics deel 2 en 3 nagenoeg gelijk zijn.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie