abonneren

Belief and Betrayal

Van 'point and click' adventures moet je echt houden om ze te kunnen waarderen. Belief and Betrayal (B&B) is zo'n typische game. Echter zullen zelfs sommige adventure liefhebbers zich misschien afvragen of deze game de tijd en moeite wel waard is.

Davinci Kloon

De verhaallijn doet sterk denken aan die van de Davinci Code. Men komt er ook eerlijk vooruit dat men ook zwaar geïnspireerd was door die verhaallijn bij het maken van deze game. Aangezien de officiële Davinci Code game absolute bagger is, is het dus geen slecht idee om Belief and Betrayal uit te brengen. Echter is dit natuurlijk niet de enige game met historische religieuze elementen erin. Denk maar eens aan de Broken Sword reeks.

Achterhaald

Helaas voor de makers, Lighthouse en ons, lukt het B&B nergens in uit te blinken. Grafisch stelt de game weinig voor en lijkt ook wat achterhaald. Er zijn geen resolutie instellingen mogelijk en breedbeeld schermen worden niet ondersteund. Dit helpt de game niet er beter uit te zien. De omgevingen van het spel zijn overigens wel mooi weergegeven. De muziek is op zich ok, maar herhaalt zich heel snel waardoor deze als je (even) vast komt te zitten toch gaat irriteren. De dialogen zijn dramatisch ingesproken en het helpt ook niet dat de hoofdpersoon bijdehand grappig probeert te zijn. De verhaallijn is zoals we al eerder aangeven niet origineel en wordt met name in het begin ook gechargeerd verteld.

Puzzelen maar

Een goede adventure behoort natuurlijk de nodige puzzels te hebben. Aan puzzels en taken is zeker geen gebrek in B&B en dankzij het handige 'questlog' is het altijd duidelijk wat je doel is. Wel is het jammer dat de hoofdfiguur Jonathan Danten niet erg grondig is. En dat terwijl hij journalist is. Dit heeft als gevolg dat sommige zaken meerdere keren aangeklikt moeten worden voordat meneer er wat mee wil doen. Dit lijkt misschien leuk, maar wordt snel irritant. Het gevolg is namelijk dat wanneer je vast komt te zitten je op alles in het scherm meerdere keren moet klikken in de hoop wat te vinden. Wel leuk is dat je met verschillende karakters speelt en dat het nodig is voor de karakters om informatie met elkaar uit te wisselen, willen ze bepaalde acties pas uitvoeren. Dit zorgt voor een logisch verloop van het verhaal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • spelen met verschillende karakters
  • mooie omgevingen
  • achterhaald
  • niet origineel
  • geforceerde humor
Belief and Betrayal heeft weinig bijzonders te bieden. Grafisch is het spel sterk achterhaald, en de algehele spelbeleving is redelijk ouderwets. Nu is dat bij een adventure over het algemeen geen probleem maar B&B heeft toch een hoog 'been there, done that' gehalte. Dit spel is dus alleen bedoeld voor die hard adventure fanaten die er geen genoeg van kunnen krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie