abonneren

Battlefield: Bad Company 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Nu de hype rond Modern Warfare 2 is gaan liggen komt het volgende deel van zijn directe concurrent uit: Battlefield Bad Company 2. Weet het de toegankelijkheid van zijn voorganger te behouden en tegelijk de strijd aan te gaan met zijn realistische rivaal Modern Warfare 2?

De singleplayermissies van Bad Company 2 grijpen je direct bij de keel. Als speler maak je deel uit van Bad Company, een bataljon in het Amerikaanse leger. De eerste missie speel je echter met andere personages. Het verhaal begint namelijk in 1944, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Je speelt soldaat Thomas Wyatt en hebt de opdracht om een Japanse wetenschapper te ontvoeren die werkte aan een geheim wapen met codenaam Aurora. Dit lukt, maar na de ontsnapping ben je getuige van het afvuren van Aurora waardoor jijzelf, je medesoldaten en de wetenschapper omkomen. Daarna gaat het verhaal verder in het heden, waar je eindelijk met Preston Marlowe speelt die onderdeel uitmaakt van de Bad Company. Met je bataljon ga je op zoek naar een geheim wapen, wat uiteraard mis gaat en uitloopt op acht tot negen uur speelplezier in de singleplayermodus.
 

Cutscenes

Het verhaal is goed uitgewerkt en gaat verder in de stijl van deel 1. De missies worden aaneen gesmeed door diverse cutscenes. Hoewel deze het leeuwendeel van het verhaal duidelijk moeten maken, zijn ze technisch niet altijd goed uitgewerkt. De animaties zijn niet altijd even vloeiend en ook de gesprekken zijn niet echt natuurgetrouw, waardoor het filmische effect wegblijft. Gelukkig staat de gameplay als een huis. De grootste verandering ten opzicht van het vorige deel is de compleet nieuwe manier van vernielen. De effecten die wapens hebben op voorwerpen in het landschap is erg realistisch. Complete huizen kunnen instorten door de muren te vernielen. Hier moet je echter wel enigszins bij nadenken, want zonder dekking blijkt dat Bad Company 2 toch een pittige shooter is waar je best snel door de AI wordt neergeschoten. De computertegenstander speelt goed, maar heeft af en toe zijn onlogische momenten (zoals het niet altijd zoeken van adequate dekking).Multiplayer

Bij een shooter als deze ligt de nadruk toch erg op de multiplayerfunctionaliteit. Als je klaar bent met de singleplayer (en dat ben je in acht tot negen uur), kan je aan de slag met vier verschillende modi in multiplayer. Grafisch ziet het er nog steeds top uit en de meeste wedstrijden vinden plaats op enorme maps. Er komt daarom best wel wat tactiek kijken bij het bepalen van de beste aanvalsstrategie. Het speeltempo ligt, vergeleken met andere shooters, niet zo hoog. De leercurve voor nieuwe spelers is steil, ook als je de hele singleplayermodus hebt uitgespeeld. Er is gelukkig genoeg keuze aan servers om op te spelen. EA heeft wat aanloopproblemen gehad (te weinig servercapaciteit, random crashes) maar over het algemeen hebben we ook on-line een stabiele speelervaring gehad.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • grafisch mooi
  • multiplayer zeer uitgebreid
  • singleplayer kort
Bad Company 2 is grafisch top en zeker in multiplayer zijn geld meer dan waard. De singleplayermodus is qua verhaal goed maar kort, en het epische filmgevoel blijft uit. Bad Company 2 is aan te raden, maar voor beginnende spelers is doorzettingsvermogen vereist.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags: