abonneren

Battle of Europe

In Battle of Europe kruipt de speler in de huid van een piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. De speler krijgt de controle over verschillende type vliegtuigen en moet met behulp van machinegeweren, bommen, torpedo’s en raketten vijandige vliegtuigen, voertuigen en strategische objecten vernietigen.

Arcade Action

Battle of Europe is een zogenaamde ‘arcade action’-game wat betekent dat het een simpele bediening heeft. De speler kan het vliegtuig met de vier WSDA-toetsen besturen en met de spatiebalk wapens afvuren. Er zijn nog wat meer toetsen die iets doen, zoals camerastandpunten en bonusmanoeuvres, maar die hoeft de speler niet te gebruiken. De speler kan kiezen tussen het toetsenbord of de muis om het vliegtuig te besturen.

Lekker simpel

Er is een tendens gaande van steeds ingewikkelder wordende games. Het is tegenwoordig normaal wanneer je bij een RTS, of zelfs een FPS game, een handleiding krijgt die bijna als een technische gebruikerhandleiding leest. Games waarbij de speler tientallen toetscombinaties moet onthouden, en waar elke toets op het toetsenbord een functie heeft, zijn misschien leuk voor de fanatieke gamer maar niet voor de casual gamer die gewoon even lekker wil knallen.

De gamesindustrie is er nu ook achter gekomen dat ‘ingewikkeld’ niet gelijk staat aan ‘leuk’ en we zien steeds meer games die ‘lekker gemakkelijk’ zijn. Het vliegspel Battle of Europe bewijst helaas dat ‘lekker gemakkelijk’ ook niet altijd gelijk staat aan ‘leuk’.

Historisch

De game heeft 16 missies (inclusief de tutorial en verschillende bonusmissies) die zijn gebaseerd op historische situaties. Je begint met de verdediging van Engeland in 1940 en je eindigt met de aanval op Berlijn in 1945. De speler mag in 21 verschillende vliegtuigen vliegen, zoals de welbekende Spitfire of de wat meer obscure Arado. De missies vinden plaats in landen als Engeland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Spanje.

Voor vliegtuigliefhebbers

Aangezien Battle of Europe een ‘arcade action’-game is, stelt het spelelement niet zoveel voor. Je stijgt op, vliegt rond en knalt zoveel mogelijk missieobjecten uit elkaar. Tussendoor kan je nog wat bonuspunten verzamelen. De game lijkt vooral bedoeld te zijn voor mensen die gek zijn op WWII-vliegtuigen, er in willen vliegen en er meer over willen weten. De game heeft een ‘gallery’ waar de speler uitgebreide informatie kan vinden over alle missies, voertuigen, vliegtuigen en strategische objecten die voorkomen in de game. De speler moet wel meer fan zijn van de vliegtuigen dan van de WWII, want buiten de achtergrondverhalen van de missies is er niks historisch accuraat aan de game.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Makkelijke bediening
  • 21 Verschillende type vliegtuigen
  • Achtergrondinformatie
  • Maar 16 missies
  • Grafisch niet indrukwekkend
  • Simpel
Battle of Europe is geen goede game. Het is een simpele game die misschien leuk is voor de liefhebber van WWII-vliegtuigen, maar alle andere gamers kunnen deze game beter vermijden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: