abonneren

Avencast - Rise of the Mage

Avencast laat zich gemakkelijk vergelijken met games als Titan Quest en Diablo. Een goede actie-rpg maken is niet gemakkelijk en er zijn er niet veel die écht de moeite waard zijn. Avencast weet zich op positieve wijze te onderscheiden in het genre.

Mages only...

Avencast lijkt in eerste instantie op de zoveelste fantasy actie-rpg. Het verhaal begint ergens in een fantasy wereld met een baby die een grote invloed gaat hebben op de wereld. Dit jongetje groeit op en gaat uiteindelijk een magiërsopleiding volgen bij Avencast, het grote magiërsgilde. Bij Avencast heb je dus ook geen klassekeuze. Je speelt gewoon een magiër. Natuurlijk zijn er wel vele verschillende magiestijlen waarin je je eigen pad kunt bewandelen.

Soepele gameplay

De gameplay van Avencast is lekker soepel en de moeilijkheidsgraad op de Normal-instelling precies goed. Je komt niet weg met in het wilde weg hakken en schieten, maar als je voorzichtig te werk gaat kun je de meeste uitdagingen aan zonder te sterven. Het is ook prettig dat de game elk moment opgeslagen kan worden, mocht het toch misgaan. Wat Avencast uniek maakt, zijn de magische spreuken of, beter gezegd, de uitvoering ervan. Zoals bij de meeste games kun je de spreuken plaatsen onder een sneltoets, maar elke spreuk heeft ook een handeling waarmee je hem zonder sneltoets kunt uitvoeren. Zo lanceer je een magische meteoor via 'naar voren, naar rechts, rechtermuisknop'. Hoewel deze werkwijze ingewikkelder lijkt dan de sneltoets, werkt dit in de praktijk veel fijner. Daarnaast voegt het een nieuwe dimensie toe aan het actie-element. Omdat sommige spreuken langer duren om ze uit te voeren, komt er ook gelijk een tactisch aspect bij kijken. Verder is het ook mogelijk koprollen te maken en opzij te stappen. Dit gaat erg gemakkelijk en is absoluut noodzakelijk om bepaalde krachtige toverspreuken van vijanden te ontwijken. Het wegrollen gaat behoorlijk snel, en het is dan ook erg verleidelijk om niet het hele spel het gewoon op een rollen te gaan zetten.

Goede sfeer met een raar loopje

De sfeer in Avencast is zeer goed. Je begint in het magiërsgilde waar je begint met een aantal standaard opdrachten die je moet uitvoeren om jezelf te bewijzen. Grafisch ziet de game er goed uit, maar het is geen hoogvlieger. Wel is de game volledig 3D waardoor je met de camera om de held heen kan draaien en kan inzoomen tot bepaalde hoogte. Mooi is dat een verandering van uitrusting ook het figuurtje qua uiterlijk verandert. Het enige waar we aan moeten wennen is het rare loopje van de held. Af en toe is hij net een moonwalkende Michael Jackson. Toch stoort dit niet heel erg, en als je eenmaal in de game zit valt het ook niet meer op. Een ander iets wat we een beetje missen is het ontbreken van een multiplayer optie. Nu komt daar natuurlijk veel meer bij kijken qua spelbalans, maar voor online gamers is het belangrijk om te weten dat Avencast vooralsnog geen multiplay ondersteunt. Het is een pure Single Player game.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • sterke vernieuwende gameplay
  • goed uitgebalanceerde moeilijkheidsgraad
  • dynamisch uiterlijk van de held
  • geen multiplay
  • held heeft raar loopje
Avancast - Rise of the Mage is een uitstekende actie rpg met een geheel eigen stijl in gameplay. Avencast is dan ook één van de weinige actie rpg's die daadwerkelijk iets toevoegt aan het actie rpg-genre en elke diablo fan zal dan ook zeker plezier beleven aan deze game.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie