abonneren

Audiosurf

Vind je het jammer dat je niet kan genieten van je eigen muziek tijdens stoere games? En als het wel kan dan past het eigenlijk niet bij de game zelf? Kijk dan eens naar Audiosurf. Luisteren naar je eigen stampende muziek, waar de game zich op aanpast.

KLAX Racer

Audio Surf is een snelle race-achtige puzzelgame die wat weg heeft van de klassieker KLAX. Tijdens de race op een driebaansweg komen allemaal gekleurde blokken op je pad waarmee je combinaties moet maken in een veld onderin het scherm die eveneens uit drie banen bestaat. Deze patronen moeten minimaal uit drie blokken bestaan, maar kunnen meer blokken bevatten als je er nog blokken van dezelfde kleur aan weet toe te voegen. De verschillende kleuren staan ook voor verschillende scores. Hoe heter de kleur (rood is het meeste waard, blauw het minst) hoe hoger de waarde. Ook zijn er witte en zwarte blokken die niet te combineren zijn, maar als ze helemaal onderaan het scherm terecht komen, leveren ze bonuspunten op. Als een baan overloopt door verkeerde combinaties levert dat strafpunten op. Natuurlijk zijn er ook de nodige power ups te veroveren.

Easy to Learn...

Er zijn vele verschillende speelmodi in de game met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. In diverse speelmodi is het mogelijk om blokken op te vangen en deze op andere banen in het patroon te plaatsen, in plaats van op de baan waarop je ze aantreft. Het tempo ligt echter vrij hoog, helemaal op de hogere moeilijkheidsgraden, waardoor dit best lastig is. Audio Surf is een typische 'easy to learn, difficult to master' game. En daar zijn we gek op! Ook zijn er modi voor twee spelers beschikbaar waarbij ieder twee banen tot zijn beschikking krijgt. Zo zijn er dus vier banen totaal in plaats van drie. Deze twee speler variant is overigens ook alleen te spelen.

Audiosurf Rocks!

Maar dit is wat Audiosurf zo uniek en ontzettend leuk om te spelen maakt. Audiosurf baseert namelijk zijn levels op de muziek die jij kiest om op te racen. En deze muziek is niets minder dan je complete muziekselectie! Audiosurf werkt met alle mp3, wma, ogg, flac, en onbeveiligde iTunes bestanden. Voordat je een level gaat spelen moet je eerst een liedje uitkiezen. Het is logisch dat snellere liedjes worden aangeraden en het racen op bijvoorbeeld de party hardcore van MC Scooter is simpelweg geweldig. Racen op rustige muziek kan ook, maar is inderdaad minder spannend.

PluspuntenConclusie
  • goedkoop
  • superverslavend
  • je gehele muziekcollectie als game soundtrack
Audiosurf is snel, verslavend, en superleuk om te spelen. Dit is echt één van de leukste manieren om van je muziek te genieten. Een absolute aanrader voor iedereen!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie