abonneren

Angrybirds gaan online en worden sociaal

Het populaire spelletje Angrybirds is momenteel volgens de makers al 75 miljoen keer gedownload. Door zich ook op het gebied van social gaming te begeven, verwachten ze er nog 100 miljoen dowloads bij te krijgen.

De extra 100 miljoen downloads moet worden behaald door social gaming waarbij men met vrienden samen kan spelen. Cityville, een social game van concurrent Zynga, kreeg onlangs maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers in slechts 1 maand tijd, dus de voorspelling voor Angrybirds om ook de 100 miljoen te halen, lijkt zeker haalbaar en is zelfs misschien nog laag ingeschat.

Angrybirds komt ook naar de consoles waardoor het spelletje nu bijna overal op is te spelen. Bijna overal want Windows Phone 7 wordt nog steeds niet ondersteund. De ontwikkelaar heeft nog geen versie voor Microsofts mobiele platform en lijkt daar vooralsnog ook geen plannen voor te hebben, zo werd vandaag bekend op het Mobile Word Congress in Barcelona.

 

Update @ 16-2-2011: Er gloort toch hoop voor een versie van Angrybirds voor Windows Phone 7. Volgens een woordvoerder van de ontwikkelaar van Angrybirds is het juridische team van Microsoft bezig met een deal om Angrybirds naar het Windows Phone 7 platform te krijgen. Verwacht wordt dat dit pas zal gebeuren na de 'Mango' update voor Windows Phone 7.

Via: The Next Web

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: