Angry Birds is jarig: nieuwe levels en vogel

Het überpopulaire spelletje Angry Birds viert zijn derde verjaardag. Daarom is het originele spel vandaag uitgebreid met nieuwe levels en de nieuwe Pink Bird.

Angry Birds is drie jaar geworden. Het spel was blijkbaar drie jaar geleden afgerond. De eerste Angry Birds app zelf is pas in februari 2010 uitgekomen namelijk en wel voor de iPod Touch en iPhone.

Er zijn dertig nieuwe levels geïntroduceerd in de inmiddels klassieke eerste versie van Angry Birds. Vijftien van die levels hebben het thema Birdday Party gekregen. De andere vijftien nieuwe levels zijn gemaakt met Bad Piggies als thema. Dat laatste is een spel van Rovio dat zich in hetzelfde Angry Birds-universum afspeelt, maar de varkentjes die in de originele Angry Birds gewassen moeten worden hebben daarin de hoofdrol.

Door de update heeft Angry Birds nu ook ondersteuning voor het grotere scherm van de iPhone 5 en de nieuwe iPod Touch. Ook is er een roze vogel geïntroduceerd die Pink Bird heet. Deze vogel kan bij aanraken een groeiende bubbel om zich heen blazen, waardoor hij meer schade aanricht. Daarna breekt de grote bubbel in meerdere kleine bubbels en worden voorwerpen en biggetjes meegenomen de lucht in. Verder zijn er nu ook explosieve verjaardagstaarten beschikbaar die de platformen kunnen vernietigen.

Angry Birds heeft op het moment meer dan 23.000 recensies in de Nederlandse App Store van Apple. 

Bron: iPhoneclub

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: angry birds, rovio, bad piggies, birdday