abonneren

Amazon start met online games

Amazon begeeft zich op het terrein van sociale online games. Het nieuwe bedrijfsonderdeel Amazon Game Studios moet gaan concurreren met giganten als Zynga en EA Playfish.

In een blogpost op de website van Amazon presenteert het nieuwe team zichzelf. Het bedrijf geeft als reden voor de lancering aan dat zijn klanten bezig zijn met social gaming, en dat Amazon vindt dat het daar zelf ook erg goed in is. Amazon heeft al eerder games gemaakt, maar daar ging het om klassieke offline titels in de markt voor casual games. De eerste titel is direct gelanceerd. Living Classics is een zoekspel dat gebruik maakt van scenes uit bekende kinderboeken als Alice in Wonderland, Wizard of Oz en King Arthur en is te spelen op Facebook.

Amazon neemt het in de markt van online gaming op tegen een bedrijf als Zynga, dat met spellen als FarmVille monsterhits scoorde maar na een teleurstellende beursgang geen marktlieveling meer is. Een enorm marktaandeel zal Amazon niet meteen vergaren, maar wellicht kan het voor zichzelf een niche creëren. Met de Kindle Fire-tablet heeft Amazon al een platform om dit soort content populair te kunnen maken.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Games

Tags: games