abonneren

Alter Ego

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Alter Ego is een point-and-click adventure dat zich eind negentiende eeuw afspeelt in Engeland. Dat betekent mysterie, moord en suspense. In Alter Ego gaan we op pad met twee tegenpolen: een kruimeldief en een snobistische rechercheur.

Alter Ego begint met de Ierse kruimeldief Timothy Moore. Hij is opgepakt als verstekeling onderweg naar Plymouth en wordt geboeid in zijn onderbroek afgevoerd. Timothy laat het echter niet zover komen en duikt de zee in waarna hij het riool inzwemt om uiteindelijk te belanden in een wasserette.


 
 
 

Tegenpolen

Gaandeweg het eerste hoofdstuk ontdek je dat Timothy op zoek is naar zijn vriend Brian. Samen willen zij hun geluk beproeven in Amerika. Echter wordt Timothy al snel betrokken bij een moordmysterie, waarna de tweede hoofdpersoon wordt geïntroduceerd: detective Briscol. Hij is het tegenovergestelde van Timothy: snel aangebrand, leeft volgens de letter van de wet, snobistisch en altijd 100 procent zeker van zijn gelijk. Twee tegenpolen dus.

 

CSI eind 19de Eeuw

Het verhaal draait om een Jack the Ripper-achtig mysterie en met zowel Timothy als Briscol kom je steeds verder op het spoor van de waarheid. Briscol gebruikt daarbij een aantekeningenboekje, waarin hij bepaalde situaties schetst. Hoe meer je over een situatie te weten komt, hoe nauwkeuriger de schets. Daarnaast zijn er andere hulpmiddelen die gebruikt moeten worden. Zo worden zaken onderzocht met een vergrootglas, pincet, stofkwastje en moeten zelfs gipsafdrukken van voetsporen gemaakt worden.

 

Domper

Op een gegeven moment kruisen de paden van Timothy en Briscol zich, en daar gaat het mis. In het laatste hoofdstuk neemt Briscol allerlei beslissingen die je als Timothy moet uitvoeren. In deze ‘missies’ moet je vooral lopen naar verschillende locaties waar je via een monoloog bijgepraat wordt. De grootste tegenvaller is hoe Briscol op het einde de complete zaak uitlegt met behulp van zijn schetsboekje waarin schetsen staan waar je geen enkele invloed op hebt gehad in het spel. Als klapper verschijnt er nog een onverwachte cliffhanger wat een vervolg suggereert. Frustrerend is ook dat het spel nog vol met losse eindjes zit, die niet verder uitgelegd worden.

 

Sfeer

De sfeer en het plot (op het afgeraffelde einde na) zijn op zich prima. De graphics zien er goed uit hoewel de karakteranimaties wat minder zijn. Vooral de lipsynch van de pratende personages is erbarmelijk. De ingesproken stemmen zijn wel goed en geloofwaardig. De muziek is soms onbedoeld grappig met totaal misplaatste spannende melodieën.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede sfeer
  • Sterk Plot
  • Onderzoeken is leuk
  • Zeer afgeraffeld einde
  • Losse eindjes
Alter Ego is echt een ontzettend leuke detective adventure in de sfeer van Sherlock Holmes. Het is alleen verschrikkelijk jammer dat het einde zo is afgeraffeld. Hadden de ontwikkelaars geen tijd meer? Toch hopen we dat dit spel een vervolg krijgt, want het verhaal is spannend genoeg en er zijn genoeg losse eindjes waarop doorgeborduurd kan worden.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie