abonneren

Alien Shooter - Vengeance

Vroeger was alles simpeler. Vooral de games. Waar we tegenwoordig verschillende functies onder diverse knoppen in diverse situaties moeten onthouden volstond het vroeger gewoon door in het wilde weg te schieten. Alien Shooter - Vengeance poogt deze goede oude tijd te laten herleven.

Old School

Alien Shooter - Vengeance is een recht voor z'n raap schietspel in vogelvlucht. We nemen een held met belachelijk veel ammunutie en wapens en ladingen, ladingen aliens die in hordes op je af komen stormen. Alles wat je als speler hoeft te doen is de boel overhoop knallen.

Simpel

Nu hebben wij niets tegen hersenloos schieten op z'n tijd, zeker niet in old school achtige games. Maar de diepgang in de gameplay van Alien Shooter is wel heel ver te zoeken. De makers hebben enige rpg-elementen in het spel gepropt waardoor je karakter na een x aantal kapot geschoten aliens een level stijgt. Hiermee kun je de nodige vaardigheden opkrikken, maar eigenlijk doet het er allemaal weinig toe. Alles wat je goed in de gaten moet houden is je ammunitie van het geweer dat de meeste aliens wegknalt. Ammunutie kun je gelukkig gemakkelijk kopen en geld is met bosjes te vinden. Dus het enige wat mis kan gaan is dat je voor een missie te weinig ammo koopt. Gevolg: Speel de missie maar overnieuw.

Acht jaar terug

Alien Shooter was wellicht nog best aardig geweest als deze acht jaar geleden was uitgekomen. Echter biedt het spel nu simpelweg te weinig om het hoofd te bieden aan de hedendaagse concurrentie. Naast de zeer ondiepe gameplay stellen de graphics ook zeer weinig voor met als voordeel dat het op minder krachtige pc's draait. Maar een maximale resolutie van 1024x768 kan vandaag de dag toch echt niet meer. Helemaal niet voor de 30 euro die men verwacht de je er voor neertelt.

Licht verslavend

Toch heeft Alien Shooter - Vengeance wel iets licht verslavends. Het is gewoon heerlijk om je zonder na te denken een weg te knallen door hordes vijanden. Echter wordt deze verslavende factor niet volledig benut, met als gevolg dat je het na een uurtje wel gezien hebt. Als de gameplay nu wat dieper geweest was, de graphics wat recenter, het spel een echt verhaal bevatte en de algehele presentatie beter was geweest, dan had deze game best nog wat kunnen worden. Maar helaas. Het resultaat is een middelmatige shooter die waarschijnlijk alleen in multiplay langer leuk blijft.

Beveiliging

Bijzonder is ook dat er een rootkit ter beveiliging van de game geïnstalleerd wordt. Nu is deze methode op zich niet nieuw - er zijn meerdere gamefabrikanten die deze manier van beveiligen toepassen - maar voor bij een game als Alien Shooter vinden we het toch wat overdreven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Multiplay kan vermakelijk zijn
  • lelijke graphics
  • maximale resolutie van 1024x768
  • nul diepgang
De meeste reviews over Alien Shooter - Vengeance zijn mild, maar iedereen vindt het niets bijzonders. Wij van PCM gaan een stapje verder en bekennen meer kleur. Alien Shooter is een game die thuis hoort in de budgetbak van 5 euro en zelfs in die bak ga je betere en interessantere games vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: