In 2000 gaf American McGee een zeer eigen interpretatie aan het klassieke verhaal van Alice in Wonderland. De sinistere versie van Wonderland wordt in het nieuwe Alice: Madness Returns weer van stal gehaald en weet andermaal indruk te maken.

Na de avonturen in Wonderland en een brand in haar ouderlijk huis is Alice geestelijk de weg kwijt geraakt en hallucineert ze een nog ziekere versie van Wonderland. Ze woont inmiddels in een weeshuis in Londen waar ze onder behandeling staat van een psychiater. Tijdens een wandeling door de stad raakt ze weer verstrikt in een hallucinatie en gaat ze terug naar Wonderland. Dat is inmiddels nog verder gecorrumpeerd dan het al was, en Alice gaat op onderzoek uit. Tegelijkertijd ontdekt ze daarbij meer over haar verleden en over de brand.

Dreiging

De speelwereld is qua sfeer en kleur precies goed en past bij het verhaal. De levels zijn soms kleurig en vrolijk, soms donker en vijandig. Je speelt grotendeels in Wonderland, waar de levels er kleurrijk en tegelijkertijd dreigend uitzien. Hoewel de werelden mooi ontworpen zijn, valt de grafische pracht wat tegen. De textures zijn niet van hoge resolutie en de personages vaak ronduit lelijk. Van een afstandje valt het niet zo op, maar vooral in de korte cutscenes lijkt het soms of we een spel van een paar jaar oud aan het spelen zijn.

Platform

De animaties zijn mooi, zeker bij het man-tot-man-gevechten. Alice maakt gebruik Het platformelement van de game is ook goed uitgewerkt, met af en toe een uitdaging als Alice gebruik moet maken van haar dubbele sprong, die er grafisch goed uitziet. Zoals in klassieke platformgames moet je in dit spel ook af en toe een knop vinden die platformen laat verschijnen zodat je verder kan. Erg origineel is dit niet, maar we nemen het op de koop toe. De lineairiteit, die je vaak bij dit type adventure games vindt, valt gelukkig mee. Onzichtbare muren zijn er niet veel, en als je onverhoopt van een platform valt kun je meteen verder.

Gamepad

De tegenstanders die Alice fantaseert zijn lekker vreemd, maar de gameplay werkt niet altijd mee. Zeker bij besturing met toetsenbord en muis gaat het focussen op vijanden niet lekker. Vaak lijkt de verkeerde vijand geselecteerd te worden, terwijl je door de anderen wordt aangevallen. Daarnaast werken sommige wapens, zoals de Pepper Grinder, iets te omslachtig. Speel het spel vooral met een gamepad; dat werkt een stuk fijner.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • leuke platformer

  • lekker vreemd levelontwerp

  • gamepad eigenlijk verplicht

  • grafisch niet sterk

Alice: Madness Returns is een vermakelijke en sfeervolle platformgame, die helaas niet altijd even lekker speelt.

 

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten