abonneren

Adam's Venture Episode 1

Een adventurespel dat zich afspeelt in de eerste helft van de twintigste eeuw, met in de hoofdrol een archeoloog: de link met Indiana Jones is snel gelegd. Of Adam's Venture van hetzelfde niveau is als de filmserie, is te betwijfelen.
Score
40
  • Pluspunten
  • grafisch mooi
  • Minpunten
  • camerastandpunt helpt niet mee
  • slechte prijs/kwaliteitverhouding

None

Adam's Venture speel je snel uit, wat zelfs voor de lage prijs een aanfluiting is. De graphics zijn mooi, de puzzels redelijk, maar de hoeveelheid andere storende factoren maken het moeilijk dit spel te waarderen.

De jonge archeoloog Adam Venture komt tijdens onderzoek in Frankrijk achter een mogelijke toegang tot de Bijbelse Hof van Eden. Samen met professor Jacques Saint-Omair en zijn vriendin Evelyn (zeker niet de laatste Bijbelse referentie in dit spel) reist hij af naar het Midden-Oosten. De toegangspoort is snel gevonden, maar zoals meestal in dit soort avonturen beginnen dan pas de problemen. Omdat de poort niet eenvoudig te openen is, moet Adam via de achteringang naar binnen. Een grottenstelsel vol obstakels staat tussen Adam en eeuwige roem. Waar het Adam alleen gaat om de roem, lijkt de professor ook uit op financieel gewin.

Adam's Venture is een spel dat in afleveringen zal worden uitgebracht, en kost dan ook minder dan een volledig spel. Op dit moment is alleen episode 1 pas beschikbaar. Zonder al te veel weg te geven van het einde van deel 1, moet wel vermeld worden dat het zeer abrupt is, ook omdat je dan pas een uur of twee in het spel zit.

Bijbelkennis

Episode 1 zelf draait om Adams tocht door het grottenstelsel, waarbij hij puzzelstukken verzamelt om de poorten tot de Hof te openen. Het eerste obstakel wordt gevormd door twee heen en weer zwiepende messen. Inderdaad, in welk adventurespel zit dat niet? Toch zijn sommige puzzels best aardig en kost het ons wat denkwerk om de laatste puzzel op te lossen. Enige Bijbelkennis is handig, omdat je soms gevraagd wordt om fragmenten van een Bijbeltekst in de goede volgorde te zetten. Ook aan de minder religieuze speler is gedacht: je kunt zonder nare gevolgen blijven proberen totdat het goed is.

Het Christelijke thema van het spel is duidelijk, maar niet heel storend. Het geweldloze aspect maakt het ook geschikt voor jonge spelers, hoewel sommige delen wat angstaanjagend kunnen zijn. Ook de plotwending aan het einde van het spel is aan kinderen wel besteed, maar de volwassen gamer ziet dit ver van tevoren aankomen.

Frustrerend

Adam's Venture is grafisch niet slecht. De Unreal 3-engine zorgt voor mooi gerenderde omgevingen, ware het niet dat alle puzzels zich binnen de grotten bevinden. Hoe sfeervol dit ook is, na een tijdje heb je het wel gezien. Het spel maakt gebruik van een vast camerastandpunt en kan slechts met een toetsenbord gespeeld worden. De combinatie van deze twee factoren zorgt voor een wat moeilijk speelbaar geheel, waarbij wat frustrerende momenten komen kijken als Adam voor de zoveelste keer in een afgrond stort. Gelukkig is dat niet altijd mogelijk, want op veel plekken word je door onzichtbare muren tegengehouden.

Hoewel Adam's Venture is ontwikkeld door een Nederlands ontwikkelteam, is het spel in het Engels. De stemacteurs klinken wel Engels, maar sommige zinnen zijn erg krom. Bovendien bevat de (Engelstalige) ondertiteling veel spelfouten. Dit draagt niet bij aan het weinige speelplezier dat je in twee uur kunt beleven.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags: adam's venture

Laatste reactie