abonneren

Activision eist 400 miljoen dollar van EA

Game-uitgevers Activision en Electronic Arts gaan binnenkort met elkaar de juridische strijd aan. Activision eist namelijk 400 miljoen dollar schadevergoeding van EA.

Activision beschuldigt EA ervan in juli 2009 illegaal contact gezocht te hebben met toenmalig Infinity Ward-bazen Jason West en Vince Zampella. Dit is volgens Activision oneerlijke concurrentie, inmenging en een schending van vertrouwen. Inmiddels hebben West en Zampella de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment opgericht en EA als uitgever aan zich gebonden.

Respawn Entertainment
Ten grondslag aan het juridische getouwtrek ligt Respawn Entertainment, de nieuw opgerichte studio van ex-Infinity Ward-bazen West en Zampella en 30 andere Infinity Ward-medewerkers. In maart 2010 verlieten zij Infinity Ward wegens een conflict met Activision.

Volgens Activision zijn de twee ontslagen vanwege insubordinatie, maar West en Zampella claimen nog 125 miljoen dollar aan royalties tegoed te hebben en dat zij daarom de laan zijn uitgestuurd. Hiervoor moet Activision zich nog verantwoorden in een rechtzaak.

Vervolgens werd een deal gesloten met EA, dat de uitgeefrechten voor Respawns nieuwe game vergaarde. Volgens Activision is EA in de fout gegaan door al vóór het uiteenvallen van Infinity Ward contact te zoeken met West en Zampella.

De rechter moet beslissen of dit inderdaad het geval is, tenzij er voordien al een schikking tussen de partijen getroffen wordt. De rechtzaak gaat naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar van start.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie