7 Sins

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Erotische spellen hebben het nooit goed gedaan in de gamesmarkt. Alleen de oude avonturen van Leisure Suit Larry zal bij menig gameveteraan nog een belletje doen rinkelen. Maar voor het gros van de erotisch getinte games is het huilen met de pet op.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

Desondanks blijven spellenmakers het proberen leuke softerotische games op de markt te brengen. Dusver zonder succes. Ontwikkelaar Monte Cristo doet ook een poging en laat hun game draaien om de zeven zonden.

Het idee

Het verhaal is simpel en recht door zee. Jij bent een playboy die maar één doel voor ogen heeft: het helemaal maken en de sterren uit je hand (of beter gezegd uit je gulp) te laten eten. Sex en macht, daar draait het om in dit spel. De boodschap is duidelijk: het leven wordt pas interessant met geld, roem en mooie vrouwen. Om dit doel te bereiken schuw je geen enkel middel, zelfs niet intimiteit met een andere man, en zo heb je alle zeven zonden (hebzucht, vraatzucht, jaloezie, lust, wraakzucht, ijdelheid en luiheid) tot je beschikking. Vandaar ook de naam van het spel.

Op weg naar macht en roem

Je begint het spel als winkelbediende in de favoriete winkel van de beroemdheden: Suks. Hier moet je een relatie aangaan met de klanten en ze uiteindelijk zoveel mogelijk geld laten uitgeven. Natuurlijk zijn je klanten, als ze eenmaal verslingerd zijn geraakt aan je ongelooflijke charmes, niet te beroerd om je ook geld te lenen, al moet je daarvoor weleens met ze in de pashokjes duiken. Naarmate het spel verder komt kom je op andere locaties zoals uitgaansgelegenheden en sexclubs. De missies komen vaak op hetzelfde neer: bouw een relatie op met je slachtoffer en laat ze uiteindelijk alles doen wat jij wilt.

Modus operandi

Om er toe te komen dat je slachtoffers gek op je worden, moet je eerst flink slijmen en hun vertrouwen langzaam winnen. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want je hebt drie meters (Lust, Zenuwen en Agressie) die onder geen beding vol mogen lopen.
De meeste beroemdheden zijn ongelooflijke decadente zeurkousen en dit wekt vaak de nodige spanning en irritatie op. Tegelijkertijd maken mooie dames je gek van lust waardoor je je als het fout gaat niet meer kunt bedwingen. Als een van de meters vol is, ga je door het lint. Alle moeite die je hebt gestoken in een relatie is dan voor niets geweest.

Uitlaatklep

Gelukkig zijn er de zeven zonden om je bij te staan. Ben je geïrriteerd? Dan helpt een flinke scheldpartij of plassen in de plantenbakken van de winkel. Ben je nerveus, dan is een uiltje knappen een goed middel om weer rustig te worden. Ben je van al het moois flink opgewonden geworden, dan helpt een sexueel vergrijp of een gluurpartij je van je razende hormonen af. Dat sexuele vergrijp gaat doorgaans wel ten koste van je relatie.
Helaas ben je niet een gewetenloze rotzak en kun je maar een maximaal aantal zonden begaan (zeven, om precies te zijn). Gelukkig kun je je geweten sussen door liefdadige acties zoals saaie werkverhalen aanhoren, boeken ordenen of afwassen. Het jammere is dan weer wel dat dat voor de nodige spanningen zorgt. Naarmate je verder komt in het spel worden de sterren lastiger en lopen je meters sneller vol. Je zult ook met meerdere mensen moeten praten om onderwerpen te verzamelen om over te praten. Zo is de één weer vatbaar voor zakelijke prietpraat en de ander smelt voor emoties.

Geen Sims, maar minigames

Ook al ziet het spel er uit als een Sims kloon, dat is het niet. Het heeft wel raakvlakken door de sociale aspecten in het spel, maar dit gaat maar om een klein deel. Bijna elke zonde en actie heeft wel een minigame in zich verborgen die je tot een goed einde moet brengen. Zelfs een uiltje knappen roept een minigame op. Deze minigames lopen erg uiteen en doen denken aan simpele flashgames op internet. Volgens de makers zijn deze games hilarisch, maar wij vinden ze eerder vervelend en frustrerend. Deze games worden ook naarmate je verder komt in het spel steeds moeilijker en in sommige gevallen zelfs onspeelbaar. Zo is er een spelletje waarbij je getimed toetsen moet indrukken, maar dit gaat soms zo ongelooflijk snel dat het niet normaal uit te voeren is. Omdat bijna elke actie wel een minigame bevat en je meters steeds sneller vollopen, word je gedwongen steeds vaker die irritante games te spelen. Zelfs de minigames die wel aardig zijn worden op die manier al snel vervelend.

Onlogisch preuts

De game heeft een 16+ label gekregen en gezien het doel van het spel en alle handelingen die je kunt verrichten is dit zeker terecht. Des te suffer is het dat als het op de sex aan komt (iets waar dit hele spel toch om draait) de poppetjes gewoon hun ondergoed en soms zelfs hun kleren aanhouden. Politiek correcte preutsheid dus.

Conclusie
Hoewel niet zo slecht als Playboy: The Mansion worden we van deze titel niet warm. Het spel heeft zeker zijn grappige momenten en met name in het begin is het spel 'wel leuk'. Toch ben je er snel op uitgekeken en de minigames zijn niet leuk genoeg om het keer op keer te blijven spelen. Zal er ooit een goede erotisch getinte game uitkomen? We blijven sceptisch.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: