abonneren

5 parodieën op de Xbox One

Niet iedereen is even blij met de Xbox One. De console lijkt langzamer dan de PlayStation 4, is erg gericht op de functie als mediacenter en het uiterlijk van de console vinden sommigen wat weghebben van een videorecorder. Hier volgen vijf grappige parodieën die met deze kritieken de draak steken.

We schreven over de presentatie van de Xbox One en de onduidelijkheid of het nu mogelijk was games uit te lenen of oude games te verkopen. Hoe het er nu naar uitziet is uitlenen alleen mogelijk wanneer de ontvanger een bedrag betaalt om te spelen en is de verkoop van tweedehands games waarschijnlijk alleen online via Microsoft nodig en spreekt Microsoft ook over ‘ruilen’ en niet over ‘verkopen’. Wellicht dat je games dus enkel kunt ruilen of daar Microsoft Points voor krijgt. Microsoft kan dan eenvoudig de game die aan jouw account is gekoppeld overzetten op het account van een ander. Ook dient de Xbox elke 24 uur connectie te kunnen maken met het internet. Niet echt 'always on' waar het in de aanloop al veel kritiek op kreeg maar toch lastig wie altijd offline wilt spelen.

Xbox OneDe nieuwe Kinect, Xbox One en controller

 

Uiterlijk Xbox One

Maar dat was niet het enige punt van kritiek, ook het uiterlijk van de Xbox One houdt de gemoederen bezig. De flink uitgevallen box doet denken aan een videorecorder. Over smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen, hoewel dat niemand er van lijkt te weerhouden dat toch online te doen.

Xbox One VCR

Xbox One games on tape

 

Hardware Xbox One

Waar wel over te twisten valt is het feit dat er 3GB van de 8GB ram in de Xbox One al opgaat aan het besturingssysteem (bij de PS4 zou slechts 1 GB daarvoor nodig zijn) en dat het ook een stuk langzamer (DDR3) zou zijn dan het PS4 geheugen (DDR5). Nu is brute kracht niet zaligmakend en gaat het er vooral om hoe het werkt i.c.m. games. Maar op basis van de droge cijfers, is Xbox One wederom de mindere van de PlayStation.

Xbox-360-xbox-one-playstation-4

 

Game console of tv console?

Microsoft wist ook te melden dat het expres niet voor de allerbeste graphics ging. Microsoft zou van de Xbox One meer een all-round entertainment machine willen maken. Daar speelt tv een belangrijke rol bij en volgens sommige gamers lag de nadruk op tv er wel erg dik bovenop. Veel van die functionaliteit is waarschijnlijk vooral weggelegd voor Amerikanen.

Xbox One 'game' console

 

Gamespot: PS4 momenteel populairder

Momenteel lijken veel gamers de voorkeur te geven voor de Playstation 4 zo concludeerde Gamespot met hun eigen Twitter Battle tussen de twee consoles.

Twitter Battle PS4 vs Xbox One

Maar aangezien de consoles nog niet uit zijn en we op de E3 waarschijnlijk pas echt de mogelijkheden zien, wordt de soep wellicht niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend. In de tussentijd kunnen we ons vermaken met aan aantal grappige parodieën:

 

Een complete samenvatting in een animated gifje:

 

Wat Microsoft eigenlijk bedoelde te zeggen tijdens de presentatie

 

Xbox One game console of tv console?

 

 

Hoe Sony en Nintendo reageerden op de presentatie van concurrent Microsoft

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox One