abonneren

3DS spelcomputer wordt audiogids in het Louvre

Nintendo levert aan het Louvre Museum in Parijs speciaal aangepaste 3DS-systemen. Deze zullen verhuurd worden als audiogids aan de bezoekers.

Nintendo heeft in samenwerking met het Louvre Museum de audiogids ontwikkeld die via het Nintendo 3DS-systeem toegankelijk is. De gids voorziet in audio en beelden die bezoekers helpen de aanwezige kunstwerken en exposities te begrijpen.

De 3DS-gids kan gebruikt worden als interactieve plattegrond die jouw exacte positie in het museum toont. Daarnaast zijn er extra foto’s te bewonderen van de kunstwerken en wordt er meer achtergrondinformatie gegeven via audiocommentaar in 7 verschillende talen. Ook wordt natuurlijk de 3D functie van de 3DS gebruikt. Zo kun je kunstwerken van alle kanten bekijken, ondanks dat een kunstwerk bijvoorbeeld dicht tegen een muur staat.

Leuk is dat de 3DS audiogids is voorzien van allerlei tours door het museum. Zo heb je een tour met de essentiële werken, maar ook de ‘Masterpieces’-tour en de binnenkort te verschijnen “Egypt for all the family”-tour. Ook komt er een tour speciaal voor doven en slechthorenden. Zij worden aan de hand van Franse gebarentaal geleid langs de voornaamste werken van het Louvre. Elke tour duurt ongeveer 45 minuten.

De Audio Guide Louvre 3DS kan vanaf 11 april gehuurd worden bij het Louvre Museum. Jongeren, gehandicapten, werkelozen en mensen met een minimumloon kunnen deze huren voor 3 euro. Anderen zullen 5 euro moeten betalen, wat altijd nog één euro goedkoper is dan de vorige audiogids. De 7 talen waarmee de audiogids werkt zijn: Frans, Engels, Duits, Koreaans, Spaans, Italiaans en Japans. Binnenkort verschijnt de Franse gebarentaal versie.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, 3ds, Opmerkelijk

Laatste reactie