30 miljard dollar: nieuw record in verkoop gaming-hardware

De verkoop van de traditionele desktopcomputer slinkt door de komst van smartphones en hybride tablets, maar op het gebied van gaming-hardware staat de industrie er juist goed voor.

Marktonderzoeker Jon Peddie Research (JPR) meldt dat er in 2016 voor 30 miljard dollar aan gaming-hardware is ingeslagen. De verwachting was eerder dat deze grens pas in 2018 gepasseerd zou worden, maar het gebeurde veel eerder.  JPR keek daarbij onder andere naar de sales van voorgebouwde gaming-pc's, losse onderdelen / upgrades en randapparatuur, zoals gamingmuizen- en toetsenborden, headsets, et cetera. Met name high-end hardware vindt gretig aftrek, daar wordt de meeste omzet mee gemaakt.

Veel mogelijkheden

De onderzoekers dragen enkele redenen aan voor de groeiende populariteit van gaming-pc's. Zo zouden games beter te besturen zijn met muis en toetsenbord, zouden gamers het waarderen dat ze achter een bureau dichter op de actie zitten (dan wanneer ze bij een spelcomputer op de bank zouden zitten), en vinden ze het fijn dat er zoveel keus is op het gebied van upgrades en uitbreidingen. Wat ook scheelt is dat een goede videokaart tegenwoordig helemaal niet zo duur meer hoeft te zijn.

CES

Tijdens de Consumer Electronics Show viel wederom op dat veel bedrijven zich richten op gamers. En niet alleen firma's zoals Razer, die dat altijd al deden. Ook anderen willen een graantje meepikken van deze doelgroep. Zo start Samsung voor het eerst met een eigen gaminglaptop-lijn. Tevens presenteerden DellAsus en Acer op de beursvloer nieuwe modellen. Meestal in de vorm van notebooks, maar bijvoorbeeld ook als mini-pc. Daarnaast toonde HTC nieuwe mogelijkheden voor zijn Vive-headset.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Games

Tags: razer, samsung, asus, acer, dell