100,000 gamers spelen één spelletje Pokemon uit

Het lijkt erop dat het met 100,000 man tegelijk tóch mogelijk is om een spelletje Pokémon uit te spelen. Daarover twijfelden veel mensen die de afgelopen weken keken naar dit online spelletje Pokémon, waar tienduizenden spelers met z'n allen, tegelijk, online probeerden samen te werken om het spel te winnen.

Besturen met tekst

In de krankzinnige en anarchistische online versie van het klassieke Gameboy-spel kan iedereen de hoofdpersoon besturen met een tekstcommando, dat zich vertaalt naar een actie op het scherm. Als een spelers dus 'LINKS' schrijft, beweegt het mannetje op het scherm ook naar links. Maar sinds er de afgelopen weken honderden en later vele duizenden spelers mee gingen spelen met het spel, ontstond een hilarisch chaotisch tafereel.

Watch live video from TwitchPlaysPokemon on www.twitch.tv

Toch blijkt de kracht van de cijfers hier van toepassing, want sinds vandaag blijkt dat de spelers het voor elkaar hebben gekregen om alle 8 'badges' te verzamelen. Die zijn nodig om het spel uiteindelijk uit te spelen.
 

Trolls

Niet alles is zonder slag of stoot gegaan, want een aantal saboteurs heeft het voor elkaar gekregen om een paar goedgetrainde Pokémon in het wild los te laten, en waardevolle items werden weggegooid.

Beetje valsspelen

Overigens is er wel een klein beetje aan het spel gesleuteld om de voortgang een klein beetje vooruit te helpen. Zo installeerde maker Twitch een kleine functie die het mogelijk maakte dat niet constant het startmenu werd opgeroepen zodat de game gepauzeerd werd, en de spelers konden op bepaalde momenten kiezen om via een democratische stemming te kiezen voor de juiste knoppen in plaats van wild te blijven typen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Games

Tags: