abonneren

Xbox 360 Elite

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgezien van de 'nieuwe' matzwarte kleur valt er weinig verschil te ontdekken tussen de nieuwe Xbox 360 Elite en de oude Xbox 360 Premium, maar toch houden de verschillen hier niet op.

Draai de nieuwe Xbox 360 Elite maar eens om. Aan de achterkant valt meteen de hdmi 1.2-poort op, die bij het voorgaande model nog miste. Het valt te betwijfelen of de hdmi-poort in games een kwaliteitsvoordeel biedt ten opzichte van de componentuitgang, maar de mogelijkheid om zowel beeld- als geluidssignalen over één kabel uit te sturen zorgt in ieder geval voor minder kabelspaghetti.

De Xbox 360 Elite is uitgerust met een 120 GB harde schijf. Dat is een verzesvoudiging van de opslagcapaciteit. De oorspronkelijke 20 GB-schijf was ruim genoeg voor het opslaan van savegames, maar wie zijn Xbox 360 ook als media center wil gebruiken kan eigenlijk niet zonder de grotere schijf. Film- en tv-downloads zijn voor het eind van het jaar aangekondigd, al is niet duidelijk of dit ook meteen in Nederland beschikbaar komt.

Hoewel Microsoft claimt dat de Xbox 360 Elite een stillere ventilator en betere heatsink heeft, merken we hier weinig van. De Elite maakt even veel lawaai als de Premium. Wanneer we ons in het Dashboard bevinden is de Xbox 360 Elite nauwelijks hoorbaar, maar laad een spel en het lawaai neemt al rap toe. De geruchten zijn dat Microsoft met de productie van koelere 65nm-cpu's begonnen is, maar vooralsnog moet u het nog met de hete 90nm-processor doen.

Het is moeilijk om niet een beetje teleurgesteld te zijn in de nieuwe Xbox 360 Elite. Afgezien van de grotere harde schijf, hdmi en de zwarte spuitbeurt is de console identiek aan zijn voorganger. Goedkope en eenvoudige extra's, zoals ingebouwde wifi, zijn door Microsoft genegeerd.

Wie al een Xbox 360 in zijn huiskamer heeft staan doet er het beste aan deze gewoon te laten staan en eventueel uit te breiden met een externe harde schijf. Voor wie nog geen Xbox 360 heeft is de Elite een zeer aantrekkelijke keuze. Sony's PlayStation 3 is een stuk stiller en heeft een blu-ray-speler aan boord, maar op dit moment zijn de games voor Microsoft's console talrijker en goedkoper.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 120 GB harde schijf
  • HDMI
  • Mooie, zwarte behuizing
  • Lawaaiig
  • Geen wifi
De nieuwe Xbox 360 Elite van Microsoft biedt niet genoeg vernieuwing om mensen te verleiden tot het inwisselen van hun oude Xbox 360. Wie op zoek is naar een hd-console heeft aan de Elite wel een betere keus dan de PS3, maar dit komt voornamelijk door het betere gamesaanbod voor deze console.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Gameconsoles

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord