abonneren

Wii U console verkoopt goed in Amerika

De nieuwe Wii U gameconsole doet het goed in Amerika. In de eerste week zijn 400.000 exemplaren van deze spelcomputer verkocht. De spelcomputer is op 18 november verschenen op de Amerikaanse markt.

Voor Nintendo zijn de verkoopcijfers van de nieuwe gameconsole een meevaller. Vlak na de lancering van Wii U werd bekend gemaakt dat consumenten eerst een softwareupdate moeten installeren om gebruik te kunnen maken van de online-functies. Het kost Amerikaanse gamers meer dan een uur om deze update te downloaden, maar blijkbaar hebben zij dat er graag voor over.

De Wii U was in de eerste week na lancering meteen ook de best verkochte gameconsole op de Amerikaanse markt. Microsoft verkocht in de hele maand oktober 270.000 exemplaren van de Xbox 360. Nu ligt de spelcomputer van Microsoft natuurlijk al jaren in de winkel, maar het is wel een aardige vergelijking.

Van de Wii U komen zijn twee varianten uitgebracht tegen de prijs van tussen de 300 en 350 dollar. De tijd zal uitwijzen hoe de Wii U zich op lange termijn zal handhaven in het spelcomputergeweld. Dit zal vooral afhankelijk zijn van de games die uitkomen voor het nieuwe platform.

Ook de overige spelcomputers van Nintendo verkopen erg goed in Amerika, onder andere vanwege de grote kortingen die consumenten momenteel kunnen krijgen. Ondanks de introductie van de Wii U verkocht de oude Wii nog verrassend goed met 300.000 exemplaren, gevolgd door 250.000 3DS handhelds en 275.000 oudere DS apparaten.

Volgende week zal redacteur Chris Broesder de WiiU testen. Hier op PCMweb kun je dus een recensie van de WiiU verwachten.

Bron: All Things D

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: