abonneren

'Steam Machine speelt games langzamer af dan Windows-pc'

Hardwarefabrikanten als Digital Storm en Alienware brengen sinds kort Steam Machines uit, kant-en-klare computers die je gebruikt om pc-games mee te spelen op je televisie. Uit benchmarktests blijkt echter dat games hierop niet zo goed werken als op Windows-pc's met vergelijkbare hardware.

Dat schrijft de site Ars Technica, die de tests heeft uitgevoerd. De framerate van games op computers met Windows 10 ligt flink hoger dan op Steam Machines, met als gevolg een stotterend beeld bij laatstgenoemde.

Het onderliggende besturingssysteem zou daarvan de boosdoener zijn: SteamOS. Dit is gebaseerd op Linux en de meeste games zijn hiervoor (nog) niet geoptimaliseerd. In plaats van DirectX 12 steunen ze op OpenGL 4.5.

Daarnaast zijn veel populaire games er ook nog niet beschikbaar op, zoals Fallout 4 en Call of Duty: Black Ops 3.

Controller

Steam Machines kunnen overweg met een Steam Controller, die met de ingebouwde trackpad een toetsenbord/muis-combinatie kan emuleren.

Valve hoopt zo met zijn gamesplatform Steam te kunnen concurreren met Microsoft, Sony en Nintendo, die momenteel nog heersen over gaming in de woonkamer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: SteamOS