abonneren

PS Vita 22 februari verkrijgbaar

Sony heeft op Valentijnsdag haar nieuwste handheld, de Playstation Vita, officieel in Nederland gelanceerd. Vanaf 22 februari is deze portable gaming console overal in Nederland verkrijgbaar.

De PS Vita is de officiële opvolger van de PSP en volgens Sony bevat de handheld graphics van PS3 kwaliteit. Wij hebben een aantal games van de Vita in actie gezien, maar hoewel de graphics zeker heel mooi zijn, vinden wij het nog geen PS3 graphics.

2 versies
De PS Vita komt in 2 versies uit, namelijk een wifi versie voor 249 euro en een 3G versie (die ook wifi bevat) voor 299 euro. Bij de 3G versie zit een prepaid sim-kaart van Vodafone meegeleverd met een tegoed van € 12,50. Als je deze kaart met 20 euro opwaardeert, krijg je 'gratis' de game Wipeout 2048.

Sony zal zich met de PS Vita in het eerste jaar vooral richten op de fanatieke hardcore gamers. Daarna verwacht Sony dat de mainstream de handheld langzaam gaat omarmen.

Sociale features
Opvallend is dat Sony naast het gamen zwaar inzet op de sociale media mogelijkheden van de Vita. Zo heeft de PS Vita de beschikking over Twitter, Facebook en Skype en kunnen extra apps geïnstalleerd worden. Grappig maar een beetje moderne smartphone heeft deze mogelijkheden ook. De vraag is dan ook in hoeverre deze functies gebruikt gaan worden op de Vita.

Nieuw - en ook gericht op social media - is Sony's eigen dienst 'Near' die vergelijkbaar is met Nintendo's Streetpass voor de 3DS. Op deze manier kun je spelers in de buurt vinden en allerlei informatie van jezelf en over je games delen. Wij vragen ons af in hoeverre gamers dit echt gaan gebruiken, maar een grappige feature is het zeker.

Cross Platform Play
Een hele interessante feature is 'Cross Platform Play'. Hiermee kun je PS Vita games streamen naar je PS3 en ze dus daarop spelen. Vervolgens kun je onderweg weer verder met je spel op de PS Vita zelf. Ook is het mogelijk om tegen of met elkaar games te spelen waarbij de één op de PS3 speelt en de ander op de PS Vita.

Eigen geheugenformaat
PS Vita Memorycard 16 GBNet als de PSP gebruikt de PS Vita geheugenkaarten om games, apps en savegames op te slaan. Helaas heeft Sony er wederom voor gekozen met een eigen standaard te komen, in plaats van het wereldwijde gestandaardiseerde SD. Het resultaat: duurdere geheugenkaartjes in een net iets andere vorm dan SD. Toch vallen de prijzen van deze kaartjes nog mee. Een 4 GB geheugenkaart gaat 20 euro kosten, 8 GB 35 euro en 16 GB 50 euro.

Als je meer over de PS Vita wil weten, kun je hier terecht.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: PS Vita, Entertainment

Laatste reactie