abonneren

Playstation Move

Sinds half september is de Playstation Move verkrijgbaar; Sony's variant van de Wii Remote. Hiermee zal Sony zijn PS3 nu ook gaan richten op de Casual games-markt en gezinnen. Wij zijn met onze PS3 aan de slag gegaan en hebben zo weer de nodige lichaamsbeweging opgedaan tijdens het gamen.

Het PS Move Starter Pack heb je nodig om aan de slag te gaan met de Move. Dit pakket bevat een Move Controller en een Eye Cam. De Eye Cam is al een tijdje op de markt verkrijgbaar, dus mocht je die al hebben, dan hoef je alleen maar de Controller zelf te kopen. Als je helemaal nog geen Playstation 3 set hebt, dan kun je ook een complete set kopen waar de Move bij inbegrepen zit.

De Eye Cam traceert de fel kleurende bal op de Move Controller, waardoor bewegingen exacter gevolgd kunnen worden dan op de Wii. In onze praktijktest zien we dit bevestigd, hoewel in sommige games de PS3 nog wel van zijn à propos te krijgen is als we heel erg snel met de controllers bewegen. Handig is dat de Move Controller is voorzien van een interne accu die via usb oplaadbaar is.

Er is ook een aanvulling op de Move Controller, in de vorm van de Move Navigation Controller. Deze los verkrijgbare controller kun je vergelijken met Nintendo's Nunchuck voor de Wii. De Navigation Controller heeft echter meer knoppen en is draadloos en net als de Move controller voorzien van een eigen interne accu. De Navigation Controller zal vooral ingezet worden bij shooters, zoals het nog uit te komen Socom 4 en Killzone 3.

Het is jammer dat de kwaliteit van de Eye Cam matig is. Overdag doet de camera het redelijk, maar zodra er minder licht in de ruimte is, bevatten de geregistreerde beelden erg veel ruis. Voor de bediening zelf heeft dit geen gevolgen, maar genomen foto's met de camera tijdens het spelen - wat sommige Move games doen - zien er niet uit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nauwkeuriger dan de Wii
  • interne accu's
  • draadloos
  • Eye Cam is matig
Op zich zijn we redelijk enthousiast over de Playstation Move Controller, maar de Eye Cam kan veel beter. Uiteraard blijft het succes van de Move afhankelijk van het gamesaanbod dat er voor beschikbaar komt, maar we hebben wel het idee dat Sony serieus met dit product aan de slag gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Gameconsoles

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord