abonneren

PlayStation 4 kan PlayStation 2-games afspelen

Sony werkt aan een manier om PlayStation 2-games op de PlayStation 4 af te spelen middels emulatie. Welke vorm dat precies gaat krijgen, is nog niet helemaal bekend.

Dat nieuws raakte aan het licht met de komst van een PlayStation 4 met Darth Vader-thema. Die bundel wordt geleverd met de nieuwe Star Wars: Battlefront, maar ook met downloadcodes voor oudere Star Wars-games. Waaronder een paar PlayStation 2-games.

Het is de eerste keer dat PS2-games afspeelbaar zijn op de PlayStation 4. Sony heeft inmiddels bevestigd dat het bedrijf naar emulatiemogelijkheden kijkt die PS2-games 'naar de huidige generatie consoles brengt'.

Opnieuw kopen?

Onduidelijk is daarbij of gamers hun oude PS2-games op hun nieuwe PS4 kunnen afspelen. De Xbox One kan sinds kort ook Xbox 360-schijfjes lezen. De kans bestaat dat Sony PS2-games opnieuw gaat uitbrengen als digitale download, die dan opnieuw gekocht moeten worden.

In de Verenigde Staten heeft Sony een betaalde streamingdienst, waarmee PlayStation 3 games op de PS4 gespeeld kunnen worden. De dienst heet PlayStation Now en is nog niet in Europa beschikbaar. De PS4 kan van zichzelf geen PS3-games afspelen.

Bron: Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: sony, playstation