abonneren

Opvolger Nintendo Wii nog dit jaar

Nintendo gaat nog voor het einde van dit jaar de opvolger van de Nintendo Wii gameconsole introduceren. Dit is hard nodig, gezien de teruglopende resultaten van het afgelopen kwartaal, als gevolg van de tegenvallende belangstelling voor de Nintendo 3DS.

De operationele winst liep het afgelopen kwartaal terug met 61% naar $ 580 miljoen. De verwachting voor het totale fiscale jaar, dat eindigt in maart, is bijgesteld van $ 1 miljard naar $ 838 miljoen. Nintendo heeft de prijs van de 3DS met wel 40 % moeten verlagen toen de verkoop na de introductie in februari 2011 snel inelkaar zakte. In totaal verkocht Nintendo 11 miljoen exemplaren van de 3DS. Een opvolger van de Wii, die nog voor de feestdagen in de winkel moet liggen, zal de verkoop van Nintendo gameconsoles een nieuwe impuls moeten geven.

Nintendo heeft te maken met het effect dat steeds meer mensen hun tijd doden met een smartphone of tablet en er daardoor minder belangstelling is voor een gameconsole. Of Nintendo op dit verschijnsel een goed antwoord zal weten te vinden, is de vraag. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord