abonneren

Nvidia onthult hybride spelcomputer/set-top box

De Shield-serie van Nvidia krijgt er een broertje bij: een set-topbox die vooral op gamen gericht is. Daarmee is het de eerste toegewijde spelcomputer van het bedrijf.

Nvidia kondigt de Shield-spelcomputer aan op de Game Developers Conference 2015. Op het apparaat zijn games zowel lokaal te spelen als te streamen via de abonnementsdienst Grid. De Shield-console draait op Android TV. Naast games heb je dan ook toegang tot het hele aanbod van de Play Store, waaronder films, televisieseries en muziek. Er is tevens 4K-ondersteuning.

De gadget draait op de nieuwe Tegra X1-processor en 3GB Ram-geheugen. Er zijn twee usb 3.0-aansluitingen aanwezig, naast een micro-usb aansluiting, internetaansluiting, HDMI-port en een micro-sd slot. Het apparaat wordt geleverd met een controller en is ook met de stem aan te sturen. De bundel kost 200 dollar. Onbekend is nog of de Shield-console ook naar Nederland komt.

Concurrent

Bij eerdere varianten van de Shield zat het scherm nog in de controller zelf gebouwd. Deze liet je onder meer pc-games streamen. Daarna lanceerde een Tablet-variant.

Opvallend genoeg kondigt ook Valve vandaag een set-top box aan. Die kan Steam-games streamen naar je televisie en kost omgerekend 44 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: GDC

Laatste reactie