abonneren

Nvidia brengt Shield Tablet op de markt

Nvidia kondigt de Shield Tablet aan (rechts op de foto) als opvolger van de eerste Nvidia Shield (links). Waar diens voorganger nog een controller met een scherm er aan vast bood, is de nieuwe gameconsole een losse tablet met een losse controller.

Dit keer is het scherm 8-inch groot, met een full HD-resolutie van 1920x1200 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een  Tegra K1-processor, die de gadget twee keer sneller maakt dan de iPad Air.

Streamen

Omdat het scherm nu een losse tablet is en niet meer aan de controller vast zit, is de tablet neer te zetten middels een hoesje. De Shield Tablet kan Android-games afspelen maar het grootste paradepaardje is de mogelijkheid er pc-games mee te streamen.  Daarvoor is wel een Nvidia Geforce GTX 600-videokaart of hoger vereist.

De Shield Tablet is vanaf 29 juli te koop voor 299 dollar. De controller wordt daarbij los geleverd en maakt gebruik van wifi direct om een snellere verbinding mogelijk te maken dan via bluetooth zou kunnen. Zonder controller is de tablet met een meegelerde stylus te besturen.

Opties

Er komen verschillende configuraties van de tablet uit, die allen bezitten over een camera aan de voor-en achterkant van 5 megapixels. Het verschil zit hem dan ook in de optie voor wifi of 4G en 16 of 32 GB interne opslag. De opslag is uit te breiden via micro-SD.

Via een apart te verkrijgen mini-hdmi kabel is de Shield Tablet ook nog op je televisie aan te sluiten, zodat je pc-games via de tablet naar je tv streamt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: games, Shield