abonneren

Krachtigere PlayStation 4 is een feit

Al maanden doen er geruchten over de ronde, maar nu is het zeker: er komt een krachtigere versie van de PlayStation 4. PlayStation-baas Andrew House bevestigt dat vandaag tegenover The Financial Times.

De nieuwe specificaties blijven nog even onduidelijk. De processor en de GPU zouden beter zijn, terwijl het geheugen sneller presteert. Games kunnen er daardoor beter uitzien en sneller geladen worden.

Sony zou ontwikkelaars echter verbieden om games exclusief voor deze nieuwe console te ontwikkelen, omdat het gamers niet wil dwingen over te stappen. Dat betekent dat nieuwe PlayStation 4-games het altijd blijven doen op 'oude' consoles, maar dat ze er op de nieuwe PS4 beter uitzien. Daarnaast kunnen oude spellen door middel van patches opgepoetst worden.

Maar wanneer?

Tot slot kan de spelcomputer 4K uitzenden. Eerder werd verwacht dat Sony de 'PlayStation 4K' tijdens de E3 zou onthullen. De gamebeurs vindt volgende week plaats. Maar dat is volgens House niet het geval. Wanneer dan wel, blijft nog even de vraag. 

Bron: Financial Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: playstation, 4

Nieuws headlines

Laatste reactie