}
abonneren

Hackers krijgen Kinect voor Xbox werkend op pc

Hackers hebben het voor elkaar gekregen om Kinect voor de Xbox One aan te sluiten op een Windows-pc. Officieel zegt Microsoft dat het niet mogelijk is een dergelijke hack door te voeren, maar met het ombouwen van een USB-kabel kregen de ontwikkelaars het toch voor elkaar de bewegingssensoren op een pc te laten draaien.

De hack komt een paar dagen nadat Microsoft een vroege versie van de Kinect voor Windows SDK heeft vrijgegeven. Met die SDK kunnen ontwikkelaars uiteindelijk aan de gang met een aangepaste versie van de bewegingscontroller, maar het is onbekend wanneer die uiteindelijk moet worden uitgebracht.Aangepaste USB

Met dezelfde Windows-SDK hebben de ontwikkelaars nu al de Kinect voor Xbox aan de gang gekregen. Dat deden ze met een aangepaste USB 3.0-kabel, die ze aan een laptop hingen. In de video is te zien hoe beweging en geluid allebei werken.

Winkelversie

Het duo dat de Kinect aan de gang kreeg werkt Hyperkin, dat ook game-accessoires maakt. Het is dan ook niet geheel toevallig dat de knutselaars hun kabel uiteindelijk als winkelversie wil uitbrengen, voor mensen die niet willen wachten tot de officiële kit uit is, of die al een Kinect voor de Xbox hebben en geen tweede willen kopen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: kinect, Xbox One

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI