}
abonneren

Eerste game uitgebracht voor illustere 'Nintendo PlayStation' console

Vorig jaar dook er een zeldzame spelcomputer op, een prototype 'Nintendo PlayStation'. Twee Duitse programmeurs hebben daarvoor nu zelf de eerste game gemaakt: Super Boss Gaiden.

Sony en Nintendo zouden samen aan de hybride spelcomputer hebben gewerkt in de jaren '90, toen er nog sprake zou zijn van een cd-uitbreiding voor de Super Nintendo - die door Sony aangeleverd zou worden. Dat ging uiteindelijk niet door.

Nintendo hield het bij cartridges, en Sony bouwde de eerste PlayStation zelf. Maar dat de twee bedrijven ook werkten aan een aparte console, werd pas vorig jaar duidelijk toen het ding opdook bij een voormalig Nintendo-medewerker.

SuperDisc

Goed, Super Boss Gaiden dus. In feite niets anders dan een Super Nintendo-game, maar dan in 2016 gemaakt. Zo kun je hem bijvoorbeeld gewoon spelen op een SNES-emulator. De makers hebben echter ook een 'SuperDisc'-versie uitgebracht. Deze is op een cd-rom te branden, samen met de no$sns-emulator, om 'm zo af te kunnen spelen op de Nintendo PlayStation.

Zelf heb je er niet zoveel aan, want er is maar één zo'n console. Althans, voor zover we weten. Grappig genoeg speel je in het nieuwe spel een boze Sony-baas, die alles kort en klein slaat omdat hij er achter is gekomen dat het bestaan van de illustere spelcomputer is uitgelekt.

Binnenkort komen de programmeurs naar eigen zeggen nog met een video, waarop te zien is dat de game ook daadwerkelijk op de spelcomputer wordt gespeeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: playstation, nintendo

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI