abonneren

DSi

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Nintendo DSi lijkt erg veel op zijn voorganger, de DS Lite, maar is op een aantal punten verbeterd. De vraag is: zijn deze verbeteringen voldoende om een overstap van DS naar DSi te maken?

Nintendo heeft voor de DSi de vlekgevoelige glanslaag vervangen door een matte buitenkant, het Gameboy Advance-slot geschrapt en een sd-slot bijgeplaatst. In plaats van een schuifknop voor het volume zijn er nu twee fysieke knoppen en het apparaat als geheel is een stuk dunner geworden. De twee schermen zelf zijn wel in omvang toegenomen, hoewel de resolutie (256 x 192 pixels) niet gewijzigd is.

De twee schermen krijgen gezelschap van een tweetal camera's, één aan de buitekant van de DSi en één aan de binnenzijde. Het gaat om 0,3-megapixel camera's, dus veel moet u er niet van voorstellen. Maar Nintendo haalt er wel leuke fratsen mee uit. Zo kunt u gefotografeerde gezichten morphen of beplakken met snorren en andere attributen.

In tegenstelling tot de DS zet Nintendo de DSi ook als mediaspeler in de markt. Het is daarbij jammer dat Nintendo alleen het aac-format ondersteunt, dat ook door Apple gebruikt wordt. Het onderste touchscreen krijgt een nieuwe interface mee, waarbij u door een lijst van instellingen en applicaties kunt browsen. Dit lijkt op Cover Flow van de iPhone. Op dit moment zijn de meeste plekken in de lijst nog leeg, meer downloadable content is onderweg.

De accuduur van de DSi is vijf uur minder dan die van de DS Lite, wat voor ons het grootste minpunt is. Twee camera's, verbeterde schermen, downloadable content -- allemaal leuk en aardig, maar de DSi is en blijft een gameconsole, dus een lagere accuduur betekent minder lang gamen tijdens het reizen. Tel daarbij op dat de DSi een stukje duurder is, terwijl de nieuwe functies geen must-haves zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Opera-webbrowser
  • grotere schermen
  • dunnere behuizing
  • betere online connectiviteit
  • GBA-slot is geschrapt
  • 0,3-megapixel camera's
  • accuduur fors minder
Hoewel onze voorkeur nog steeds naar de DS Lite uit blijft gaan, zal een Nintendo-fan beide consoles in huis willen hebben. En als u zelf niet van plan bent de DSi aan te schaffen, dan zullen uw kinderen u vermoedelijk van gedachten doen veranderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Gameconsoles

Tags: