abonneren

Archos lanceert Android gameconsole

De Archos GamePad ligt nu in de winkel. Deze gameconsole combineert een fysieke gamebesturing met een tablet. De GamePad draait met Android 4.1 Jelly Bean zodat direct veel spellen beschikbaar zijn van derde partijen.

Met het huidige arsenaal aan mogelijkheden zitten gamers niet te wachten op weer een nieuw platform om een spelletje te kunnen spelen. Bovendien worden steeds meer games op mobieltjes en tablets gespeeld. Archos heeft dat goed gezien. De hardwarefabrikant heeft zijn GamePad voorzien van Android, met toegang tot Google Play en Google Mobile Services. Zo zijn er in ieder geval voldoende goede games beschikbaar van derde partijen, en staat of valt het succes van de GamePad alleen met de hardware.

7 inch
De Archos GamePad is een tablet met een fysieke gamebesturing. De tablet beschikt over een 7 inch touchscreen.  Deze kan met maximaal vijf vingers worden bediend. De website van Archos heeft het label HD 1080p bij dit product geplaatst, maar dat is onjuist. De beelden worden weergegeven in een resolutie van 1.024 x 600 pixels en zestien miljoen kleuren. De GamePad draait met een 1,6 gigahertz dualcore processor en een quadcore Mali 400 MP grafische chip. Het apparaat is 1 centimeter dik en weegt 330 gram.

Opslaggeheugen
Het opslaggeheugen is slechts 8 gigabyte. Dit kan via het microSD-slot worden uitgebreid met 64 gigabyte. Via een mini hdmi-poort kan de GamePad worden verbonden met een tv-scherm.

Fysieke knoppen
De games kunnen zowel via het touchscreen als met de knoppen worden bediend die aan de zijkant van de tablet zijn geplaatst. De veertien fysieke knoppen en twee analoge sticks worden in het spel toegewezen via een speciale mapping tool. Met deze knoppen hoopt Archos de gamer een betere spelervaring te kunnen bieden op tablets. De mapping tool werkt volgens Archos ook met oudere games. In de onderstaande video zie je een demonstratie van deze mapping tool.

 

 

De Archos GamePad is vanaf nu verkrijgbaar voor 149 euro. Meer informatie vind je op de website van Archos.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: games, tablets, gameconsoles

Laatste reactie