abonneren

XnView

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
XnView is een uitgebreide fotobrowser, maar veel meer functionaliteit voor het organiseren van foto's dan de standaard Windows Vista-browser hoeft u niet te verwachten.

Het pakket werkt met de bestaande folderstructuur en maakt geen gebruik van albums. Wel kunt u afbeeldingen categoriseren en taggen, waardoor er toch iets meer structuur kan worden aangebracht. Bovendien kunt u een favorietenlijst aanleggen. Stelt u geen hoge eisen aan het organiseren van uw foto's, dan is de functionaliteit voldoende.

Het bewerken van foto's is ook niet erg uitgebreid. Het programma kan kleurcorrecties uitvoeren, helderheid, contrast en verzadiging aanpassen, afbeeldingen bijsnijden en rode ogen verwijderen. Ook hier geldt: als u geen hoge eisen stelt, is deze functionaliteit voldoende. Wel sterk van het pakket is de mogelijkheid van batchconversies, wat soms erg handig is.

Een leuke feature in het pakket is dat het in staat is om afbeeldingen te zoeken die op elkaar lijken. Selecteert een folder en bepaal met een schuifbalk hoeveel de foto's van elkaar mogen afwijken. XnView gaat vervolgens aan het rekenen, wat overigens een langdurig proces is, en komt met de vergelijkingsresultaten... verbluffend.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • helder en duidelijk pakket
  • beperkte mogelijkheden collectiebeheer, geen albums
XnView heeft een paar leuke features maar in zijn geheel is het een beperkt foto-programma.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Foto's

Laatste reactie