Als u net iets meer wilt dan een standaardblog, maar het leren van html-code te veel moeite vindt, helpt Magix Web Designer 6 u uit de brand.

Web Designer richt zich nadrukkelijk op ontwerpers en creatievelingen en minder op programmeurs. De interface lijkt op een vereenvoudigde versie van een grafisch programma als Photoshop. U kunt werken met lagen en met tools als het vulgereedschap. Met klikken en slepen is het erg makkelijk om snel items aan een pagina toe te voegen. Dat gaat niet alleen om afbeeldingen, maar ook om navigatiemenu's, links en andere webelementen.

Het programma is niet altijd even overzichtelijk. De Ontwerpgalerie, die ruim is voorzien van vrij te gebruiken thema's, is op onnavolgbare wijze ingedeeld. Verder kent het menu Bestand vier opties voor het exporteren van (delen van) de website, waarvan er twee precies hetzelfde doen. Gelukkig beschikt Web Designer over een uitgebreid helpbestand. Onvergeeflijk is de poging om bij installatie een Ask-toolbar mee te installeren. Bij een betaald pakket hoort geen nutteloze toolbar, dus hier trekken we een halve punt voor af.

Pagina's slaat u niet op als losse documenten, maar allemaal binnen één .web-bestand – Web Designers eigen formaat voor projecten. Echte html-code is pas te zien zodra u een website exporteert voor publicatie. In het programma even iets aanpassen in de code is dus niet aan de orde. Dat is geen probleem, maar wel iets waar u rekening mee dient te houden.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • website maken zonder codekennis

  • grafische tools

  • onoverzichtelijk

  • Ask-toolbar

Voor grafische ontwerpers met een klein budget en weinig designkennis is Magix Web Designer zeer geschikt. Mocht u ook maar iets met html-code willen doen, dan kunt u beter kijken naar een ander pakket.

 

Hoeveelheid RAM (minimaal benodigd)256Besturingssysteem (minimaal benodigd)Windows 7
Windows Vista
Windows XP

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten