abonneren

Visions 1.4.4.1855

Met digitale camera’s neem je al snel veel meer foto’s dan je eigenlijk wilt of nodig hebt. Kost niks, maar het zorgt er wel voor dat je fotoarchief uitpuilt en dat je het overzicht dreigt te verliezen. Met een degelijke fotobeheertool kan je orde in de chaos scheppen.

Visions kondigt zichzelf aan als een innovatief 3D-imagemanagementsysteem en dat trekt onze aandacht. Dat we tweemaal op de Decline-knop moeten drukken om de installatie van ongewenste software tegen te gaan, nemen we er met tegenzin bij. Standaard stelt Visions voor alle aangesloten schijven op fotomappen te doorzoeken, maar ook eigen selecties zijn mogelijk. Elke fotomap maakt vervolgens deel uit van een cilindrische 3D-voorstelling; er zijn in totaal zes verschillende 3D-weergaves mogelijk. Een muisklik volstaat om een foto vergroot weer te geven en met een versleepbeweging verplaats je die naar een andere fotomap. Visions bevat tevens een bewerkingsmodule voor snelle optimalisaties, het toepassen van effecten en het bewerken en toevoegen van exif-tags. Er is tevens een afdrukmodule waarmee je een fotoselectie in de vorm van een fotoboek, kalender, enz. kunt plaatsen. Vanuit een Sharingcenter ten slotte kan je naar je Flickr-account linken om op die manier snelle up- en downloads mogelijk te maken.

Leuk en nuttig allemaal, dat wel, maar qua beheerfunctionaliteit heeft Visions weinig te bieden. Er zijn nauwelijks zoekmogelijkheden en van het slim ordenen in virtuele mappen is al helemaal geen sprake. Anders gezegd: wie zijn fotocollectie niet zelf al geordend heeft, heeft aan Visions nauwelijks houvast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: visions