abonneren

Photoshop Elements: Van selectie naar masker

Als er een selectie actief is terwijl je in een laag werkt, en je drukt op het knopje 'Laagmasker toevoegen', dan krijgt die laag een masker waarbij de selectie meteen de inhoud van het masker wordt.

Als er een selectie actief is terwijl je in een laag werkt, en je drukt op het knopje 'Laagmasker toevoegen', dan krijgt die laag een masker waarbij de selectie meteen de inhoud van het masker wordt. Wat geselecteerd was, wordt in het masker wit, dus dat deel van de laag blijft zichtbaar. Het gedeelte buiten de selectie wordt zwart. Dat deel van de laag wordt transparant en daarmee onzichtbaar. Houd je de Alt-toets ingedrukt, dan wordt het masker omgekeerd. Dit is vaak de makkelijkste methode om ingewikkelde maskers te maken, want zo worden gereedschappen als de 'Snelle selectie' of de 'Toverstaf' dus ook gereedschappen om maskers mee te maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Foto & grafisch

Tags: Photoshop Elements

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord