abonneren

Turbo Floorplan Home and Interior

Met Turbo Floorplan ontwerpt u snel en eenvoudig een compleet huis of kantoor. De interface is overzichtelijk, waardoor u snel aan de slag kunt.

Handig is dat de bouwelementen en het interieur in aparte tabbladen zijn ondergebracht en dat er twee gescheiden taakbalken zijn voor alles wat met presentatie en navigatie te maken heeft. De wizard na de start loodst u door de eerste stappen. Staat de basistekening op het scherm, dan verschijnt er een popup met de vervolgstappen die u kunt zetten. U kunt direct beginnen met het aankleden van vloeren en muren door te dubbelklikken op een element. Door te rechtsklikken op bouwelementen en objecten, verschijnt er een contextmenu, waardoor u snel alle mogelijkheden bij de hand hebt.

De objectcatalogus biedt een ruime keuze uit voorwerpen waarmee u de kamer kunt inrichten. Handig is dat u direct een 3D-voorbeeld van het object krijgt. Na het positioneren van het object kunt u instellingen aanpassen voor kleur, afmetingen, hoeveelheid en prijzen en u kunt een hyperlink toevoegen of audio koppelen aan het object. Staat uw favoriete stoel, kast of tafel er niet bij, dan kunt u een foto gebruiken om hier een 3D-object van te maken. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, dan hebt u geluk. Turbo Floorplan beschikt over een keukenontwerper, waarmee u uw droomkeuken snel vormgeeft. Behalve de kastjes kunt u ook alle gewenste apparatuur kiezen. U kunt uw ontwerp bekijken in 2D en 3D. In de drie dimensionale ruimte kunt u lopen en vliegen. U kunt zelf camerastandpunten toevoegen om vanuit elke hoek alles goed te bekijken.

Alleen via internet

Turbo Floorplan Home and Interior is in Nederland alleen via de Amerikaanse website van imsidesign verkrijgbaar. Dit betekent dat u wellicht een creditcard nodig heeft om deze software te bestellen. Tevens raden wij u dan de downloadversie aan, omdat u daar geen verzendkosten van bijna 40 dollar voor hoeft te betalen. Een ander alternatief levert de Nederlandse leverancier Comrac ( www.comrac.com ). Deze verkoopt namelijk van dezelfde makers het pakket Floorplan Home & Landscape V12. Home & Landscape is een complete versie met dezelfde interface waarmee u behalve het interieur ook tuinen, terrassen en complete huizen kunt uitwerken. Tevens heeft deze internationale versie een grotere objecten-bibliotheek. Deze versie kost € 106 inclusief btw en verzendkosten binnen Nederland. (naar België zijn er extra verzendkosten van € 6)

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • werkt zeer prettig
  • overzichtelijke interface
  • gemakkelijk switchen tussen 2D en 3D
  • niet Nederlandstalig
Turbo Floorplan is ondanks dat het in het Engels is, een zeer prettig pakket om mee te werken. Het werkt intuïtief, waardoor extra hulp overbodig is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: